Така съм преценил и разчитам, че БСП ще направи максимално

...
Така съм преценил и разчитам, че БСП ще направи максимално
Коментари Харесай

Радев отрече решението за третия мандат да има общо с Nexo frognews.bg

" Така съм решил и разгадавам, че Българска социалистическа партия ще направи оптимално вероятното. Не съм се управлявал от абсурда с Nexo в това си решение, взел съм го преди този момент. Но този проблем има капацитета да повлияе на едно бъдещо държавно управление с мандат на " Демократична България " и това го виждаме всички ", съобщи обаче Радев.

 

Според президента Българска социалистическа партия е партията с максимален късмет да сформира държавно управление.

" Виждате, че Българска социалистическа партия не бърза да слага червени линии, запази разговора и в доста случаи сподели, че е подготвена на компромис и решения, които да работят за множеството партии. Българска социалистическа партия работи и с политическите си съперници, да вземем за пример - беше в основата за решение на рецесията с избор на ръководител на Народното събрание ", посочи Румен Радев и повтори вчерашните си претекстове. 

 

Преди абсурда с криптокомпанията Nexo и подозренията за пране на пари в големи размери, в общественото пространство интензивно се тиражираше разновидността третият мандат за сформиране на кабинет да бъде връчен на Демократична България. Този сюжет президентът разиска дружно с “Продължаваме Промяната ”, когато партията на Кирил Петков върна несбъднат втория мандат за сформиране на кабинет. За подобен сюжет говореха редица партии, в това число и ГЕРБ, които настойчиво призоваваха за кабинет с мандат на Демократична България, а от “Демократична България ” обявиха подготвеност да поемат отговорност. 

 

Тогава обаче се намеси прокуратурата. 

 

След профилирана акция и обиски на голям брой адреси стана ясно, че огромно следствие за пране на пари се води против Nexo. Четирима души бяха упрекнати за ОПГ. Разпитани са и голям брой очевидци. Замеси се името на Настимир Ананиев, както и това на Асен Василев. 

 

От “Демократична България ” позволиха, че абсурдът с Nexo е дирижиран, с цел да е несъмнено, че третият мандат няма да отиде в ръцете на партията. От Политическа партия също прозряха бойкот, зад който стоят ГЕРБ и основния прокурор Иван Гешев. 

 

Така или другояче обаче третият мандат отиде в ръцете на левицата и в този момент Българска социалистическа партия има късмет да сформира държавно управление - нещо, към което алените щели да се отнесат отговорн, съдейки по поръчките им тази заран. Преди през вчерашния ден Радев да даде на Корнелия Нинова досието с мандата (и букет червени рози по случай рождения й ден), Илияна Йотова загатна пред медиите, че третият опит за лъчение на постоянен кабинет ще отиде при онази партия, която е най-близо до политиката на служебното държавно управление (тоест до президента). 

 

" Ако под политика разбираме изкуството да се оползотворяват всички благоприятни условия, то служебното държавно управление прави оптималното за това в името на България. От тази позиция политиката като изкуство да се ополозотворяват всички благоприятни условия би трябвало да се продължава от всички партии ", разяснява Радев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР