Така посочените критерии няма как да бъдат изпълнени, просто защото

...
Така посочените критерии няма как да бъдат изпълнени, просто защото
Коментари Харесай

Тодор Колев, директор на ЕООС-Варна: Новото таксообразуване е нерелевантно за многофамилните сгради

" Така посочените критерии няма по какъв начин да бъдат изпълнени, просто тъй като няма по какъв начин да бъдат регистрирани тези торби. Ще бъде мъчно да бъдат тъкмо следени количествата на отпадъците, които генерират живущите в етажните собствености, т.е многоетажните блокове. “ Това сподели за ДНЕС+ Тодор Колев, шеф Дирекция " Екология и запазване на околната среда " в община Варна.

Редакцията на ДНЕС+ потърси шефът на дирекция ЕООС по отношение на изнесената в медиите информация за новите способи на образуването на такса боклук. Те бяха обявени пред Нова тв от Силвия Георгиева - ръководител на Сдружението на общините.

Според Тодор Колев постоянно ще има недобросъвестни жители, които няма да извършват наредбите и по този начин замислените новости по отношение на образуването на такса боклук, не са използвани. Проблем няма да има с еднофамилните здания, защото там отчетността ще бъде ясна и точна.

В другите случаи с многоетажни и многофамилни, публични и административни здания, предлаганите нововъведения, които се обмислят за началото на 2025 година, е доста мъчно да бъдат приложени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР