Така народният представител от БСП Атанас Костадинов коментира нашумялата продажба

...
Така народният представител от БСП Атанас Костадинов коментира нашумялата продажба
Коментари Харесай

Депутат: Тъмни ръце мъкнат ЧЕЗ към Пазарджик

Така националният представител от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов разяснява нашумялата продажба на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, което отива в ръцете на компания, ръководена от незнайната Гинка Върбанова от Пазарджик.

Според социалиста е скандално да се мисли, че голяма компания като ЧЕЗ може да бъде обслужвана от сдружение, основано преди 5 месеца с актив от 10 хиляди лева

"Това е следващият образец, с който се демонстрира по какъв начин без никакви граници, без никакви правила, напълно безпардонно може да се посегне върху националната сигурност на България. Все отново сдружението зарежда цяла Западна България с електричество ", посочи депутатът в студиото на "България он ер ".

Той твърди, че в цяла Европа електропреносната мрежа и сдружения са държавна благосъстоятелност, а не частна - както в България.

"Все повече си мисля, че българската страна освен, че нищо не може да стопанисва, а изобщо не желае и не се пробва. Никой не може да ме убеди, че страната не може да извади пари и да купи ЧЕЗ ", означи социалистът.

Костадинов е безапелационен, че би трябвало да е обществено известно кой държи 1/3 от електропреносната мрежа на България.

"Искам министър председателят да отговори кой стои зад тази договорка с продажбата на ЧЕЗ. Не е допустимо службите да не знаят в чии ръце отива електроразпределението на цяла Западна България ", твърди националният представител. Атанас Костадинов счита, че моделът "ГЕРБ " се крие зад бушони, които не могат да изразят лично мнение и в избран миг, когато ситуацията стане напечено - би трябвало да си отидат и гърмят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР