Така наречената сглобка ни разиграваше циркове последните месеци с това

...
Така наречената сглобка ни разиграваше циркове последните месеци с това
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Иван Таков влезе в сглобката и ще понесе последствия

" Така наречената сглобка ни разиграваше циркове последните месеци с това какъв брой мъчно било да се избере ръководител на столичния съвет и се оказа, че най-после беше репликирана сглобката в Народното събрание с пробив в редица партии. За страдание с пробив и в нашите представители. Това е сглобка и няма по какъв начин да е техническо решение, защото от ръководителя в забележителна степен зависи предложенията за дневен ред и насрочването на съвещания. Това е сглобка по всички правила на изкуството. И при нашите представители има пробив. Има изрично решение на Народно събрание на Българска социалистическа партия, което забраняваше да се вършат такива сглобки с наше присъединяване. Ние сме в съпротива и имаме личен претендент - госпожа Тонова. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на Евроком.
" Г-н Таков сподели, че това е механически въпрос и че решението е взето от груповите органи. Но ще повторя, че в органите на Българска социалистическа партия има подчиненост и няма по какъв начин градските и общинските препоръки да взимат решения, които опонират на тези на Националния съвет. Затова е в действителност повече от необичайно и ще бъде предмет на разискване на идващия Национален съвет, защото нашите представители в СОС през днешния ден дадоха гласа си по метод, който опонира на груповите органи на партията.
" От 9 наши представители - двама са отказали да гласоподават. А другите 7 души какво са съдействали - 47 гласа са за новоизбрания ръководител, т.е. и без техните гласове той е щял да бъде определен. От тук поражда въпроса за какво тогава тези 7 души са решили да поддържат ръководителя в случай, че техния глас не е решителен ", безапелационен бе социалистът и изрази подозрение за претекстовете на съветниците от Българска социалистическа партия, които са подкрепили ръководител от сглобката.
" Очевидно тук е имало много непрозрачни договаряния. Тук има една неприятна процедура - това, че съветниците от СОС вземат участие в разнообразни бордове на общински компании и това е средство, което явно се употребява в тази ситуация. Може би би трябвало да предизвикваме законови промени, които да забранят на съветниците да вземат участие в бордове на общински компании, тъй като би трябвало те да имат добра специалност и да са потвърдени специалисти в дадена област. Ще бъде забавно да проследим кариерното развиване на някои хора, както и в какви бордове ще влязат. Опитната политическа лисица господин Борисов непрестанно говореше, че на него Движение за права и свободи му води представители на смяната, с цел да ги сдобрява. Той страни от една нелицеприятна панорама, че хората, които го арестуваха в този момент се прегръщат и ръководят дружно. Уважаеми български гласоподаватели, вие сте излъгани от сглобката. Те не извършват това, което дадоха обещание ", разяснява още той.
По думите му това, което ги интересува тях, както и новозакупените им поддръжници е по какъв начин ще разпределят парите, постовете и властта за сметка на българския народ. " ГЕРБ и Борисов споделиха, че изборите са опорочени, а в този момент напълно инцидентно се получава по този начин, че и кмета и ръководителя на СОС са от една и съща партия и подкрепени от едни и същи хора. Нашите сътрудници от столичната организация са подали тъжба за опорочаване на изборите. И по какъв начин по този начин хем твърдим, че изборите са опорочени - тогава за какво избират техен представител за ръководител на СОС. Тука хубавичко логичност е безпомощна и има други фактори, които ние ще разгледаме на първия Национален съвет. Тъй като ние си имаме правилник и Народно събрание доста деликатно ще се спре на този въпрос, защото ние държим на осъществяването на решението на висшия групов орган ", сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР