Така наречената Република Нагорни Карабах прекратява своето съществуване от 1

...
Така наречената Република Нагорни Карабах прекратява своето съществуване от 1
Коментари Харесай

Т.нар. Република Нагорни Карабах прекратява съществуването си от 1 януари 2024 г.

" Така наречената Република Нагорни Карабах приключва своето битие от 1 януари идната година ", това написа вестник " Украинская истина ".

" Ръководителят на отцепническото образувание в Западен Азербайджан Самвел Шахраманян издаде декрет, с който се афишира начало за ликвидирането на държавните институции. Процесът на прекратяването на активността на ведомствата стартира от през днешния ден и би трябвало да приключи на 31 декември 2023 година От идващия ден Република Нагорни Карабах приключва своето битие ", добави цитираната медия.

" На жителите на региона се предлага да се срещнат с изискванията за реинтегрирация, препоръчани от управляващите в Баку ", уточни още вестникът.

Да напомним, етнически арменци оповестиха по този начин наречената Нагорнокарабахска република през 1991 година Наскоро Баку си върна цялостния надзор над района.

Страхувайки се от етническо пречистване, живеещи в региона арменци започнаха да напущат региона.

" По данни към този миг в Армения са пристигнали над 65 000 арменци. По данни от преброяването на популацията от 2015 година в Нагорни Карабах са живеели почти 145 000 души, най-много арменци ", добави изданието от Киев.

На фотографията: Бойци от отцепническите сили в Нагорни Карабах

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР