Така на заседанието си руската ЦИК прие да не допусне

...
Така на заседанието си руската ЦИК прие да не допусне
Коментари Харесай

Путин - сам срещу себе си на президентските избори. Не пуснаха На...

Така на съвещанието си съветската ЦИК одобри да не допусне Надеждин до президентските избори, макар че политикът изиска то да бъде отсрочено до 10 февруари, с цел да продължи инспекцията на подписите. Общо ЦИК разгласи за невалидни 9147 подписа в подадените от Надеждин документи. Това е 8.7% от всички подадени подписи. Открити са 11 подписа на умряли.

" Според всички социологически изследвания аз съм на второ място по рейтинг след Путин. Това са десетки милиони хора, които желаят да гласоподават за мен ", сподели Надеждин и съобщи, че ще оспори решението на съветската ЦИК. Надеждин и представители на неговия щаб споделиха, че ще потвърдят неоснователността на решението на работната група и ще „ отбият “ отхвърлените подписи, а в случай че това не успее, ще се извърнат към Върховния съд на Русия.

Надеждин, който беше повдигнат от извънпарламентарната партия " Гражданска самодейност “, трябваше да събере и внесе в ЦИК общо 100 хиляди подписа. Според щаба на Надеждин екипът му е съумял да събере над 200 хиляди подписа. На 31 януари политикът внесе в ЦИК разрешението 105 хиляди, които бяха особено подбрани, с цел да се сведе до най-малко процентът на недействителните бюлетини. 

Надеждин е единственият кандидат-президент, който се провитопоставя на войната на Русия в Украйна. Кампанията на 60-годишния Надеждин, някогашен народен представител от Държавната дума, стартира предходната есен. В края на 90-те Надеждин работи като консултант на убития през 2015 година политик Борис Немцов, а по-късно като консултант на настоящия куратор на съветската вътрешна политика, първият заместник-ръководител на администрацията на съветския президент Сергей Кириенко. Тогава Кириенко работи като министър-председател. 

Заедно с Немцов и Кириенко Надеждин дълго време работи на управителни позиции в демократичната партия " Съюз на десните сили “. В началото на 2000-та година Надеждин е определен от тази партия в Държавната дума, само че устоя там за малко. След разпадането на " Съюза на десните сили " той работи в лоялното държавно управление на партията " Дясно дело ".

 

Дейностите на Надеждин през 2010-те също повдигат въпроси измежду доста от неговите критици. През 2012 година той е поддръжник на водача на " Справедлива Русия " Сергей Миронов. През 2015 година взе участие като " дразнител " в първичните избори на Единна Русия, с цел да реализира номинация за Държавната дума в едномандатен изборен регион. 

През последните години Надеждин интензивно се изявява като специалист по съветските телевизионни канали, където му е отредена ролята на " бичуващ “ съперник от либералите. Въпреки всичко това Надеждин се оказа единственият претендент, който непосредствено се разгласи срещу продължаването на войната в Украйна. Според него решението на Кремъл да стартира нашествието си е " съдбовна неточност ", а президентът Путин води страната " към злополука “.

По време на акцията Надеждин беше единственият от всички претенденти, който сподели, че се счита за " съперник " на политиката на сегашния президент. Кампанията за сключване на Надеждин в началото не притегли доста внимание, само че в края на януари хората започнаха да се редят на опашки в градовете в Русия и в чужбина, с цел да поддържат политиката му. Интересът притегли вниманието на съветската съпротива, в това число тези, които избягаха от страната след съветската инвазия в Украйна и доста опозиционери застанаха зад Надеждин, отбелязвайки, че поддръжката за политика всъщност се е трансформирала във форма на легален митинг против войната.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР