Така на практика Ердоган става първият лидер на държава в

...
Така на практика Ердоган става първият лидер на държава в
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат в Сочи frognews.bg

Така на процедура Ердоган става първият водач на страна в НАТО, който ще посети главата на Кремъл след съветската инвазия в Украйна. Разговори на сходно ниво имаше с френския президент Еманюел Макрон, само че те се случиха при започване на февруари - преди нахлуването на Русия в Украйна. Срещата бе един от последните опити да се избегне ескалация сред Киев и Москва.

" Разговорите ще се съсредоточат върху двустранното съдействие - това е на първо място стопанската система, както и върху разискването на районните проблеми - това включва Сирия и Украйна ", съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

След началото на войната Турция интензивно се пробва да посредничи сред Русия и Украйна за излаз от рецесията. Южната ни съседка бе хазаин на мирни договаряния, увенчали се с крах, а в този момент, дружно с Организация на обединените нации, е една от страните, които доведоха до разблокирането на украинското зърно, което към този момент стартира овакантяване на украинските пристанища.

Ердоган и Путин ще обсъдят по какъв начин е минало първото пътешестване със зърно от Одеса.

Заедно с Ердоган в Сочи са още министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, министърът на хазната и финансите Нуредин Небати, министърът на националната защита Хулуси Акар, министърът на земеделието и горите Вахит Киришчи, министърът на търговията Мехмет Муш, гл. Националната разследваща организация Хакан Фидан, президентът по връзките на президентството Фахретин Алтун, представителят на президента Ибрахим Калън и президентът на отбранителната промишленост Исмаил Демир.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР