Така агенцията разпределя следните категории труд: 1. Този, който може

...
Така агенцията разпределя следните категории труд: 1. Този, който може
Коментари Харесай

НАСА обяви кои проекти ще продължат и кои ще бъдат засегнати от коронавируса

Така организацията разпределя следните категории труд: 1. Този, който може да бъде вършен от вкъщи. 2. Този, който ще бъде подложен на пауза и 3. Този, по който прекъсването на работата е невероятно.

Мисията на НАСА до Марс, която следва да бъде изстреляна през лятото на 2020-та, е образец за такава предпочитана работа и няма как тя да бъде спряна. Подготовката за изстрелването ще продължи. Голяма част от труда може да се прави в надомни условия, само че въпреки всичко приготовленията на хардуера за полет няма по какъв начин да се случат по различен метод, с изключение на на място.

Абсолютно налага се да продължи и работата по Международната галактическа станция. Това включва подготовката за изстрелването на транспортен съд “Союз ” с двама съветски космонавти и американския астронавт Крис Касиди. Екипажът ще бъде подложен под карантина две седмици преди изстрелването, с цел да може да бъде подсигурено, че няма да има заразни заболявания, които да застрашат МКС.

Приоритетно е и продължаването на дейностите по новите пилотирани кораби на Съединени американски щати “Крю Драгън ” и “Старлайнър ”. Тези кораби би трябвало да станат изцяло подготвени, с цел да може МКС да е изцяло оборудвана.

Продължава поддържането на всички задачи, които са в ход – в това число на телескопа “Хъбъл ”.

Кои планове ще бъдат замразени заради ковид? На първо място това е подготовката за полета на новия галактически телескоп “Джеймс Уеб ”. Този план беше отлаган в продължение на десетилетия, тъй че това е просто следващото закъснение за него.

Сериозно наранена ще бъде програмата на НАСА за пилотирани задачи до Луната “Артемис ”. Временно се стопира производството на ракети “Спейс Лонч Систъм ” и кораби “Орион ”, което ще се отрази на проекта за лунно кацане през 2024 година. Ще продължи обаче подготовката за полет на първия “Орион ” за безпилотна задача до Луната през 2021 година, както и сглобяването на кораба “Орион ” за задачата “Артемис 2 ” през 2022 година, включваща пилотирана задача до окололунна орбита.

Голяма част от работата по създаването на окололунната станция “Гейтуей ” ще продължи в отдалечен режим. Но множеството от труда, който би трябвало да се прави на място, ще бъде прекратен. 

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР