Тъжната вест съобщи дъщерята на естрадната легенда Мустафа Чаушев –

...
Тъжната вест съобщи дъщерята на естрадната легенда Мустафа Чаушев –
Коментари Харесай

Първият продуцент на Балкантон издъхна на 92

Тъжната новина заяви дъщерята на естрадната легенда Мустафа Чаушев – певицата Ажда Чаушева. „ Обичам те и се надявам да си към този момент звезда “, написа тя във фейсбук под общата им фотография. В мненията под нея се включи от Америка примата Йорданка Христова, която показа, че не го е виждала от 4 година „ Няма го към този момент измежду нас, Данче. Много ми е мъчително. За мен и братовчедка ми беше дядото, който нямахме измежду нас. Много ни обичаше. Светъл да е пътят му “, добави Ажда. Христова отвърна: „ Царство му небесно “, Мая Нешкова продължи: Да му е ярък пътят “. В съболезнованията се включиха още Мартина Иванова и Катя Близнакова.

Никола Кюлджиев стартира като музикант в оркестрите „ Оптимисти “ на Божидар Сакеларов и „ Балкантон “ на Димитър Ганев. Свири на контрабас, а в по-зрелите си години става редактор в грамофонната компания.

Съпруг е на поетесата Жива Кюлджиева , създател на шлагери като „ Вълкът и седемте козлета “ и „ Лодка в реката “ на Мими и Развигор, „ Избрах преднамерено вас “ на Роси Кирилова с Братя Аргирови, „ Се ла ви “ на Маргарита Хранова, „ Храмът “ и „ Кажи, море “ на Мая Нешкова. Кюлджиеви има щерка проектант, внуче и доживяха и правнуче. „ Бог да го елементарни, Кольо. Беше ерудит от най-висока класа. Няма някой, на който да не е оказал помощ в Балкантон. Неподражаемо беше възприятието му за комизъм, благородник в същинския смисъл “, показа пред „ Телеграф “ композиторът Кирил Икономов.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР