Тъжната история на един беден дядо, която описва само един

...
Тъжната история на един беден дядо, която описва само един
Коментари Харесай

Тъжната история на един беден дядо. Човечността все още я има!

Тъжната история на един безпаричен дядо, която разказва единствено един от многото случаи на беднотия у нас, само че също по този начин демонстрира, че човечността към момента я има.

Става дума за един дядо, който се оказал в неприятна обстановка на касата в един магазин. Разказва младо момче на име Мартин.

„ Вчера бях в един магазин. Пред мен стоеше безпаричен дядо, който беше над 80 години. В кошницата поставил два домата, тиквички, 1 кг брашно, 1 кг захар и някакви дребни неща, нищо първокласно, нищо прекомерно скъпо.

Старецът прекатурна цялото си портмоне и от него изпаднаха няколко монети. Касиерката ги преброи, бяха към 8 лв. и сподели, че не са задоволително. Попита дали ще донесе останалите пари или ще върне нещо.

Той й сподели, че няма да донесе пари, защото, той и бабата нямали пари у дома, а че ще върне част от продуктите. Бутна двата домата и тиквичката нестабилно с ръка и попита касиерката какво още би трябвало да остави.

Извадих пари от портфейла си и дадох пари на касиерката и й споделих да върне продуктите на господина. Дядото се зае да претърсва джобовете си с вярата да откри още някой изгубен лев.

Той ме погледна и сподели: „ Наистина нямам нищо повече в джобовете си, вземи нещо от това, което желаех да купя “.

Касиерката му сподели, че съм дал толкоз, колкото не му доближиха. Дядото ме погледна комплицирано и след това наведе глава и сподели: “И какво да върша в този момент? ”

“Нищо ”, споделих му: “Вземете нещата си и се приберете у дома, всичко е наред. ”

Но това в никакъв случай не ми се е случвало – сподели дядото, към момента комплициран. „ Наистина, не знам какво да върша? “, сподели той и погледна комплицирано касиерката.

“Е, към момента има положителни хора ” – сподели тя и по-късно погледна в земята.

„ Дайте ми най-малко вашия телефонен номер и адрес, тъй че ще ви върна парите, когато имам “, сподели ми дядото.

„ Всичко е наред, проработили сте и сте дали задоволително преди доста години “, пробвах се да разведря тежкото му състояние.

“Но това в никакъв случай не ми се е случвало, някой да ми помогне по този начин … ”, сподели дядото и стартира да трепери и плаче за тъгата си, като че ли съм му дал чувал със злато, а не просто няколко лв..

Касиерката му доопакова и останалите артикули и видях, че й на нея й стана мъчително. Тя евентуално работи тук за минимална заплата и знае сигурно какво значи да нямаш.

„ Елате най-малко да ви черпя едно кафе “, хлипаше дядото. ”

“Не е нужно да вършиме нищо, с изключение на да се успокоите и да се приберете, да си извършите ястие и да си починете ”, пробвах се да го успокоя.

Вижте още: Черен и бял тоблерон: 2 предписания за единствено 20 минути

Той протегна ръка. “Как се казвате? ”- Мартин – отвърнах.

“Аз съм Милан и ще те помня, до момента в който съм жив. ”

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР