Тъжна новина за футбола.Един от най-великите италиански треньори Карло Мацоне

...
Тъжна новина за футбола.Един от най-великите италиански треньори Карло Мацоне
Коментари Харесай

Почина голям треньор

Тъжна вест за футбола.

Един от най-великите италиански треньори Карло Мацоне умря през днешния ден на 86-годишна възраст. Бившият ментор на Рома не бе управлявал отбор от 2006 година Мацоне и до ден-днешен държи върха за най-вече мачове като треньор в Серия А - 792.

Той е индивидът, дал дебют във футбола на Франческо Тоти, построил като състезател Андреа Пирло, и упражнявал звезди като Роби Баджо и Пеп Гуардиола, написа plovdiv24.bg.

Преди всеки мач от Серия А този кръг ще има едноминутно безмълвие в чест на Карло Мацоне, като ще бъдат показани някои от най-великите му изречения. Едва този следобяд излязоха новините, че Мацоне е умрял на 86-годишна възраст, единствено часове преди началото на сезон 2023-24.

Един от най-известните моменти с негово присъединяване бе по какъв начин тича по дължината на терена, с цел да крещи на почитателите на Аталанта, които го обиждаха в продължение на 90 минути, тъкмо когато Бреша сграбчи изравнителния гол при тъждество 3:3.

В Бреша той за първи път работи с Баджо и Гуардиола, създавайки другарство, което остана до гибелта му, толкоз доста, че Гуардиола персонално се обади, с цел да предложения Мацоне на финала на Шампионската лига през 2019 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР