Тъжна гледка беше посещението на Тръмп в Англия – протести,

...
Тъжна гледка беше посещението на Тръмп в Англия – протести,
Коментари Харесай

Елизабет II и американските президенти: от Труман до Тръмп

Тъжна панорама беше визитата на Тръмп в Англия – митинги, летящо надуваемо бебе Тръмпче... Не мислете обаче, че всички визити на американските президенти са протичали по този презрян метод. Да не приказваме за срещите им с кралица Елизабет II, които постоянно са били пример за положителни дипломатически връзки.

Откакто е на трона (1952 г.), кралицата се е срещала с 10 от 11-те избрани президенти (всички с изключение на Линдън Джонсън). И въпреки гафове в дипломатическия протокол постоянно да е имало (спомняме си по какъв начин Мишел Обама сложи ръка на гърба й да вземем за пример или по какъв начин Буш сбърка годината в изявлението си и я изпрати на трона още в XVIII век), обикновено образование и положително отношение в никакъв случай не е липсвало. Повечето от президентите в действителност са имали прекрасни топли срещи с английския монарх.

Разбира се, кралицата надали е изгубила съня си от това, че Тръмп я загърбва и я кара да го чака права 15 минути, само че хората по света се възмутиха, факт. И това отвращение нямаше нищо общо с политиката, а с това, че демонстрирането на нулев почит към 92-годишна жена приказва за пагубна липса на първите 7 години у човек, концентрирал голяма международна власт в ръцете си.

Но и от тези случки може да се изведе нещо потребно за общата просвета – събрали сме всички срещи на Елизабет II с американските президенти с мъничко история, за да стане ясно, че сред настоящето и естественото зее голяма бездна. Накрая сме оставили шокиращите фрагменти от срещата на Кралицата с Тръмп.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР