СЗО препоръчва училищата да бъдат последните затваряни и първите отваряни

...
СЗО препоръчва училищата да бъдат последните затваряни и първите отваряни
Коментари Харесай

Михаил Околийски: Училищата трябва да бъдат последни затваряни и първи отваряни при пандемия

СЗО предлага учебните заведения да бъдат последните затваряни и първите отваряни при пандемия, само че при спазването на ограничения и при най-малък риск за учителите, множеството от които са в рискова група на по-възрастните хора. Другото значимо е честото тестване с неинвазивен способ.

Това съобщи в доцент Михаил Околийски, представител на СЗО за България в утринния блок на Българска национална телевизия.  
 Експертът на СЗО Михаил Околийски: До септември би трябвало да спринтираме мощно с имунизацията Експертът на СЗО Михаил Околийски: До септември би трябвало да спринтираме мощно с имунизацията
„ Трябва да спринтираме доста мощно до септември, в противоположен случай има опасности от последваща вълна “, сподели в изявление за БНР до...

Училището не може да се преглежда като изолирано място. Родителите би трябвало да схванат кое е най-хубавото за децата, добави той. Околийски изясни, че в тестването няма нищо тревожно, макар терзанията и опасенията на част от родителите.

Днес ще има работна среща сред СЗО, министъра на опазването на здравето, господин Пеканов като вицепремиер по еврофондовете, министерствата на културата, на туризма и ще се опитаме да начертаем положителните практики, по които да вървим, добави Околийски.

Ние следим с доста огромна паника здравното положение на българските деца и младежи, а той е най-лошо в цяла Европа. Българските деца пушат най-вече, пият най-вече, нямат връзка с родителите и и се трансформират в едни младежи, чието бъдеще е в риск, акцентира Околийски.

Той разяснява и тематиката за третата доза при слагането на ваксини. Според него да се приказва за трета доза, е несъстоятелно при 16-17% имунизирани.
 Михаил Околийски: Ваксиналното покритие у нас е едвам 10% Михаил Околийски: Ваксиналното покритие у нас е едвам 10%
За страдание не можем да твърдим, че пандемията си отива, темповете на имунизация в България са доста ниски, сподели пред бТВ представител...

Михаил Околийски добави, че България е доста добър образец във връзка с даряването на ваксини.

Прочетете още по тематиката:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР