Сьомгата е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини

...
Сьомгата е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини
Коментари Харесай

Храни, които са алтернатива на сьомгата

Сьомгата е един от най-хубавите източници на омега-3 мастни киселини в света. Всички знаем, че тези мастни киселини могат да предотвратят появяването на болести като болест на Алцхаймер и разнообразни сърдечни проблеми.

Световният улов на сьомга обаче, както и рибни ферми, които развъждат тази потребна риба, напълно не са потребни на здравето на океаните, а и за екобаланса, тъй като преуловът е налице, а това води след себе си доста тежки последствия за всички.

Това е една основна причина да размислите дали:

- имате потребност толкоз постоянно от сьомга на масата;

- дали е толкоз значимо да посрещнете гостите си хапки с пушена сьомга;

- дали в действителност тъкмо тази риба е фитнес храната, от която имате потребност.

В тези и ако не обичате тъкмо тази морска храна - предлагаме ви опция на сьомгата. Вижте няколко здравословни храни, които могат да бъдат превъзходен сурогат на сьомгата.

Как да си набавим омега-3, в случай че не обичаме риба?

 Алтернатива на сьомгата

В 100 г сьомга има към 2000 мг омега-3 мастни кислини, тъй че ще ви е мъчно да намерите друга алтернатива с толкоз високо наличие. Това, обаче, напълно не значи, че не можете да си ги набавите, просто би трябвало да си осигурите задоволително количествто.

Не спирайте да четете дотук, с цел да разберете кои са другите положителни източници на здравословната лой. Въпреки че към момента не е ясно тъкмо какъв брой омега-3 би трябвало да одобряваме, с цел да се възползваме оптимално от изгодите ѝ. Диетолозите поучават да се стремим към 500 мг дневно. В идващите редове вижте най-хубавите други възможности на сьомгата:

Семена от лен и чиа

Тези мънички семенца са доста богати на омега-3. Препоръчително е да ги смилате, преди да ги добавите към съответна храна. Също по този начин можете да употребявате ленено масло в салати и други ястия. Само две супени лъжици ленено семе са задоволителни, с цел да си набавите съвсем 60% от целесъобразния дневен банкет на омега-3.

 яйца за заменяне на сьомгата

Боб мунг, червен фасул и фасул Пинто

Ако мощният мирис на риба ви отблъсква, би трябвало да знаете, че другите разновидности на фасул също са богати на здравословната лой. В към 75 г фасул мунг има 603 мг омега-3 мастни киселини.

Обогатените с омега-3 яйца

Бърз и елементарен метод да се уверите, че си набавяте нужното количество за деня, е потреблението на яйца, обогатените с омега-3, които са доста вкусни. Тези яйца обаче съдържат холестерол. Ето за какво, в случай че би трябвало да контролирате холестерола си, намалете приема до най-малко и се концентрирайте и върху други хранителни източници.

Тиква

Тиквата не може да се съпоставя със сьомгата във връзка с количесвтото омега-3, които съдържа. Все отново, в 150 г варена тиква има към 340 мг. Освен това тиквата е с ниско наличие на калории и в нея има доста течност и фибри, тъй че е съвършен избор, в случай че желаете да поддържате здравословно телесно тегло.

Други морски храни

 Храни опция на сьомгата

Сьомгата сигурно не е единствената риба, която е богата на омега-3. Херинга, скумрия, сардини и пъстърва са риби, които са със сходни количества от здравословната лой. Стридите и мидите, да вземем за пример, са различен вероятен вид.

Ако и за вас сьомгата на фурна или нежното таман изпечено филе сьомга на тиган не са най-важната храна и осъзнавате, че умният избор в храненето е по-голям, то ви приветствеаме за решението ви и ви пожелаваме здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР