Сякаш в отговор на наскоро обявения от Xiaomi хуманоиден робот,

...
Сякаш в отговор на наскоро обявения от Xiaomi хуманоиден робот,
Коментари Харесай

Какво разкри Илон Мъск за робота на Tesla

Сякаш в отговор на неотдавна оповестения от Xiaomi хуманоиден робот, Илон Мъск неотдавна показа пред китайското списание Cyberspace нови елементи към робота, който готви личната му компания Tesla.
 Xiaomi CyberOne и какво знаем за хуманоидния робот на компанията
Какво може хуманоидният робот на Xiaomi

По стъпките на Tesla

Още при започване на тази година стана ясно, че компанията работи по така наречен Тesla Bot, прочут още като Optimus, който ще бъде показан тази година и ще може да извършва голям брой функционалности.

Първоначално бе оповестено, че задачата е роботът на Tesla да извършва рискови и повтарящи се придвижвания и задания, и да може да заеме роля в индустриалната промишленост.
 Снимка 559121

Сега Мъск разкрива, че роботът в действителност ще може да извършва и разнообразни домашен отговорности, като готвене и косене да вземем за пример, само че ще може и да служи като приятел за възрастни хора.

Подобна е концепцията зад робота на Xiaomi, в случай че съдим по думите на Лей Джун, Съд на Европейските общности на Xiaomi, по време на представянето му преди няколко дни.

Планът на Мъск е в идващите 10 години Optimus да влезе в всеобщо произвеждане и да доближи десетки милиони домове, оповестява Gizmodo.
 Снимка 543909

Според милиардера роботът на Tesla ще е по-евтин от автомобил и ще се трансформира в артикул, който можем да подарим на околните си за рождения им ден.

Хубаво е да имаме поради, че периодите и задачите, които Мъск афишира, нормално се оказват прекомерно амбициозни и постоянно се отсрочват.

Все отново обаче наподобява, че представянето на Optimus фактически наближава и ще се състои преди края на годината.
 Илон Мъск, Tesla, Tesla Bot и какви са проектите на милиардера за робота на компанията
Tesla Bot не е като другите роботи

При Мъск нищо не е скучно и нормално

Припомняме, че роботът ще е с човешки размери и тегло, а вместо лице ще има екран, който ще служи като интерактивен интерфейс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР