Свят Светът вече не разполага с време #Time for action

...
Свят Светът вече не разполага с време #Time for action
Коментари Харесай

Светът вече не разполага с време

Свят Светът към този момент не разполага с време „ #Time for action ” – време е за деяние. Лозунгът на тази 25-а годишна конференция на Организация на обединените нации за климата е явен  Надежда Неменски 28 ноември 2019, 10:59  Полиция и специалисти се сплотиха, с цел да разкрият този случай
Полиция и специалисти се сплотиха, с цел да разкрият този случай
 Светът към този момент не разполага с време
Светът към този момент не разполага с време
 Жертвите на земетресението в Албания се усилват
Жертвите на земетресението в Албания се усилват
 Екологичен потенциал утвърди новия състав на Европейската комисия
Екологичен потенциал утвърди новия състав на Европейската комисия
 Земетресение от 6,1 край гръцкия остров Крит
Земетресение от 6,1 край гръцкия остров Крит
 България оказва помощ на Албания след опустошителното земетресение
България оказва помощ на Албания след опустошителното земетресение
 Организация на обединените нации: Ако не се променим, ни чака опустошаване
Организация на обединените нации: Ако не се променим, ни чака опустошаване
 Радев подписа указа за Гешев, желае смяна в Конституцията
Радев подписа указа за Гешев, желае смяна в Конституцията

лиматичните произшествия стават все по-видими, а апелите за предприемане на дейности – все по-гласовити, само че страните, подписали Парижкото съглашение, чиито представители ще се срещнат в понеделник в Мадрид, не бързат да работят. Светът обаче към този момент не разполага с повече време.

„ #Time for action” – време е за деяние. Лозунгът на тази 25-а годишна конференция на Организация на обединените нации за климата е явен. „ Трябва да ускорим ритъма с съответни мерки”, съобщи чилийската министърка на околната среда Каролина Шмит, чиято страна ще ръководи плануваната за 2 – 13 декември конференция.

Организация на обединените нации: Ако не се променим, ни чака опустошаване

Не, Тръмп, не си схванал световното стопляне

Дали договарящите ще чуят гласа на милионите младежи, които излизаха на улицата през последните месеци, въодушевени от младата шведска активистка Грета Тунберг?

Много специалисти се притесняват, че равнището на конференцията, която ще се организира в Мадрид поради демонстрациите в Чили, няма да дава отговор на изключителното състояние .

Съгласно Парижкото съглашение от 2015 година към 200-те страни, които са го подписали, би трябвало до края на идната година да преразгледат поетите от тях отговорности за понижаване на излъчванията на парникови газове. На доста от страните за осъществяване на това обвързване им остава към година. Засега 68 страни към този момент са поели ангажимент да поемат по-сериозни отговорности до следващата година. Тези страни обаче са виновни единствено за 8% от международните излъчвания, настояват специалисти, които се съмняват, че Китай и Европейски Съюз ще разкрият желанията си преди средата на идната година. Такъв въпрос не стои пред Съединени американски щати, които потвърдиха, че следващата година се изтеглят от Парижкото съглашение.

Учени: „ Нямаме време”. Юли е бил най-горещият месец в историята

Въпреки това през вчерашния ден Организация на обединените нации насочи едно от най-ясните и мрачни предизвестия. За да бъде осъществена идеалната цел на Парижкото съглашение стоплянето да бъде лимитирано до 1,5 градуса по Целзий, излъчванията на въглероден диоксид би трябвало да бъдат намалявани с по 7,6% годишно от идната година до 2030 година

За момента обаче няма „ никакви признаци”, че излъчванията от изкопаемите горива, които се усилват всяка година, ще стартират да понижават през идващите години.

„ Като сомнамбули”

Повишаването на равнището на международния океан, топенето на ледниците, по-мощните урагани, опустошените екосистеми, един милион застрашени скотски типове. Голям брой извънредно тревожни отчети на Организация на обединените нации хвърлиха светлина през последните месеци върху унищожителното влияние на човешката активност върху планетата.

Първи липсващ тип поради климатичните промени

Светът към този момент се е затоплил с един градус от времето на доиндустриалната епоха, а всеки спомагателен градус ще ускорява климатичните промени. Със настоящия темп температурата може да се повиши с до 4 или 5 градуса до края на века. Дори страните да изпълнят сегашните си отговорности, стоплянето може да е с над три градуса.

„ Вървим като сомнамбули към климатична злополука. Трябва да се събудим и незабавно да предприемем действия”,

съобщи Алден Майер, специалист от „ Съюза на загрижените учени”, който упорства на тази Конференция за климата да бъдат взети ограничения за „ климатичната криза”.

С отслабеното чилийско председателство обаче има риск някои договаряния да се окажат по-сложни, като да вземем за пример тези за завършване на процеса по основаване на правила за използване на Парижкото съглашение. На конференцията за климата предходната година в Катовице, Полша, бяха направени правила за използване на съглашението, само че не и по комплицирания и много спорен въпрос с пазарите на въглеродни излъчвания.

Друг противоречив въпрос, който ще бъде обсъждан на масата за договаряния, е помощта, която се оказва на разрастващите се страни да понижат излъчванията си и да се оправят с следствията. Северните страни дадоха обещание да усилят средствата за тях до 100 милиарда $ до идната година.

Южните страни обаче упорстват в този момент за ускорение на договарянията за компенсиране на годишните „ загуби и претърпени вреди”, за които една неправителствена организация съобщи неотдавна, че ще доближат 300 милиарда $ до 2030 година Някои страни желаят основаването на специфичен механизъм за финансиране, средства за който да бъдат събирани от налог върху билетите за интернационалните полети, настояват специалисти.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: климатични промени световно стопляне време изключително състояние .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Предлагат единственото жилище на дебитор да не се продава  1 Какви са новите ограничения във връзка с неприятните заеми  1 Цакат ли притежатели с отчуждаване на земята им  1 Кражбата на криптовалути пораства --> Пaрите ни  Предлагат единственото жилище на дебитор да не се продава Предлагат единственото жилище на дебитор да не се продава  Какви са новите ограничения във връзка с неприятните заеми Какви са новите ограничения във връзка с неприятните заеми  Цакат ли притежатели с отчуждаване на земята им Цакат ли притежатели с отчуждаване на земята им  Кражбата на криптовалути пораства Кражбата на криптовалути пораства Не пропускай  Задържаха банкова служителка, източила 1 млн. лева Задържаха банкова служителка, източила 1 млн. лева  <br> Фандъкова: По-висок налог за по-чист въздух <br>
Фандъкова: По-висок налог за по-чист въздух
 <br> <strong> Култовите реплики на Ламбо </strong> – от екрана и отвън него <br>
Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него
 <br> <strong> Анджелина и щерка й Вивиан </strong> - прелестни и дружно на пазар <br>
Анджелина и щерка й Вивиан - прелестни и дружно на пазар
Последни  Полиция и специалисти се сплотиха, с цел да разкрият този случай Полиция и специалисти се сплотиха, с цел да разкрият този...  <p>Светът към този момент не разполага с време</p> Светът към този момент не разполага с време  <p><strong>Гълъб </strong>открадна макове, с цел да уважи <strong>жертвите от войните</strong></p> Гълъб открадна макове, с цел да уважи жертвите от войните  Приключиха фотосите на „ Откраднат живот: Кръвни връзки “ Приключиха фотосите на „ Откраднат живот: Кръвни връзки “  Стефан Данаилов Учениците на Ламбо потънаха в тъга, споделят...  Десетки опарени: Вместо елегантно палто - на ниска цена яке Десетки опарени: Вместо елегантно палто - на ниска цена яке  Елена и Стефания ще се борят за оцеляване в „ Игри на волята “ Елена и Стефания ще се борят за оцеляване в „ Игри на...  <p><strong>Порасналите момичета</strong> на мама и баща - Малия и Саша&nbsp;</p> Порасналите девойки на мама и баща - Малия и...  Жертвите на земетресението в Албания се усилват Жертвите на земетресението в Албания се усилват  <p><strong>7 занимателни обстоятелството </strong>за Деня на благодарността</p> 7 занимателни обстоятелството за Деня на благодарността  Деца убиха възрастен мъж. Майката: Било е самозащита Деца убиха възрастен мъж. Майката: Било е самозащита  Volkswagen ID.3 1st Edition VW реши къде да влага милиардите си  Без банкет на незабавни случаи в педиатрията, какво следва Без банкет на незабавни случаи в педиатрията, какво следва  <p>Перфектният<strong> зимен грим </strong>в няколко лесни стъпки</p> Перфектният зимен грим в няколко лесни стъпки  <p>Най-застрашените <strong>от изгубване животни&nbsp;</strong></p> Най-застрашените от изгубване животни  Валери Симеонов Валери Симеонов: Не съм сатаната, който ме разказват  Стрелец – фолософията на оптимиста Стрелец – фолософията на оптимиста  Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата служителка Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата...  <p>Тръмп подписа закон, който ядоса Китай във значим момент</p> Тръмп подписа закон, който ядоса Китай във значим миг  Дъждът стопира за малко, по кое време ще вали сняг Дъждът стопира за малко, по кое време ще вали сняг Всичко от през днешния ден Виц на деня - Вчера участвах в грабеж на банка! - Супер! А какво прави? - Кво, кво?! На пода лежах! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen  Немският коледен базар в София - вижте атмосферата Немският коледен базар в София - вижте атмосферата Водещи вести  Деца убиха възрастен мъж. Майката: Било е самозащита Деца убиха възрастен мъж. Майката: Било е самозащита  Валери Симеонов Валери Симеонов: Не е заслужено, не съм този дявол, който ме разказват  Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата служителка Кой е виртуалният ухажор, взел 1 милион от банковата служителка  Без банкет на незабавни случаи в педиатрията, какво следва Без банкет на незабавни случаи в педиатрията, какво следва  <p>Тръмп подписа закон, който ядоса Китай във значим момент</p> Тръмп подписа закон за Хонконг, Китай: Зловещи планове  <p><strong>Гълъб </strong>открадна макове, с цел да уважи <strong>жертвите от войните</strong></p> Гълъб открадна макове, с цел да уважи жертвите от войните
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР