Свят Полша игнорира Русия на годишнината от Втората световна война

...
Свят Полша игнорира Русия на годишнината от Втората световна война
Коментари Харесай

Полша игнорира Русия на годишнината от Втората световна война

Свят Полша пренебрегва Русия на годишнината от Втората международна война Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява, че полските управляващи са основали „ глупава обстановка ”  Николай Киров 2 септември 2019, 07:38 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Полша пренебрегва Русия на годишнината от Втората международна война
Полша пренебрегва Русия на годишнината от Втората международна война
 Безпрецедентен напредък на антиимигрантите в Германия
Безпрецедентен напредък на антиимигрантите в Германия
 Ердоган разгласи началото на огромна правосъдна промяна
Ердоган разгласи началото на огромна правосъдна промяна
 Във Варшава: 80 години от експлоадирането на Втората международна война
Във Варшава: 80 години от експлоадирането на Втората международна война
 Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч
Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч
 The Jerusalem Post: Бенямин Нетаняху ще
The Jerusalem Post: Бенямин Нетаняху ще " наложи суверенитет " над всички израелски колонии по Западния бряг

" Грийнпийс България ": През последните 10 години пожарите в Южното полукълбо са най-вече породени от индивида
 Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати
Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати

олша не предложения представители на Русия на събитията по случай 80-годишнинита от Втората международна война и това надменно отношение провокира гневни реакции в Москва.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява, че полските управляващи са основали „ глупава ситуация”.

„ Официална Варшава от дълго време не се е забърквала в такава глупава ситуация”, разяснява Захарова.

Покани бяха изпратени до страните от НАТО, Европейски Съюз и Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна). Общо 250 посетители от 40 страни дойдоха в Полша, в това число президентът и канцлерът на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер и Ангела Меркел, президентът на Украйна Владимир Зеленски и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс.
Церемония във Варшава във връзка 80-годишнината от началото на Втората международна война  варшава гала втора международна война  варшава гала втора международна война  варшава гала втора международна война  варшава гала втора международна война
„ Като омаловажава ролята на Съюз на съветските социалистически републики и Русия във Втората международна война, полското управление демонстрира своята непълноценност, политизира войната и се пробва да заличи историческата памет. Това е недопустимо”, разяснява ръководителят на Държавната дума в Русия Вячеслав Володин.

„ Полското управление не схваща, че успеха във Втората международна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, само че решаващата ѝ роля във Втората международна война се признава от всички нации по света, в това число и от страните от антихитлеристката коалиция, в това число Съединени американски щати и Великобритания”, съобщи Володин.

„ В международната история точно сателитните страни постоянно са били склонни към сходна изразителност - на някои стадии от своя път те бурно ругаеха Съединени американски щати и Англия, а през днешния ден Русия, единствено с цел да бъдат похвалени от своя стопанин. Имаме добра съветска сентенция: „ Не плюйте в кладенеца, все едно в никакъв случай няма да ви се припие вода”, акцентира Володин.

Управляващите в Полша обаче са безапелационни, че Русия е агресор и показаха, че поканите са били разпратени въз основата на „ модерни критерии”.

„ Напоследък следим завръщането на империалистическите трендове в Европа, опитите за смяна на границите със мощ, нападенията върху други страни, отнемането на земя, поробването на гражданите”, подлага на критика съветската политика полският президент Анджей Дуда на церемонията по случай началото на Втората международна война във Варшава.

„ Трябва да има наказания, решителни дейности. Трябва да е явно, че всяка военна експанзия ще бъде посрещната с твърда реакция, решителна и силна”, добави полският президент.

Заместник-министърът на външните работи на Полша Шимон Шинковски вал Сенк пък изясни, че поканите са били изпратени по модерни критерии, като добави, че Москва не се интересува от отбелязването на годишнината от Втората международна война „ в духа на историческата истина”.

Най-мащабният и кървясъл боен спор в човешката история стартира с нахлуване от Германия над Полша на 1 септември 1939 година На 17 септември полската граница е премината от руската войска. В следствие Германия и Съюз на съветските социалистически републики си поделят територията на Полша съгласно пакта Рибентроп-Молотов.

Съветско-германският съюз престава да съществува на 22 юни 1941 година, когато Вермахтът нападна изненадващо Съюз на съветските социалистически републики. В последвалите военни дейности умират близо 27 милиона руски жители, а немската войска е изцяло разрушена, губейки близо 80% от състава си на Източния фронт.

Нито Пенс, нито немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, които също приказваха на церемониите, загатнаха Русия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Полша
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР