Свят Лидерите от Г-7 близо до споразумение за помощ за

...
Свят Лидерите от Г-7 близо до споразумение за помощ за
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 близо до споразумение за помощ за Амазония

Свят Лидерите от Г-7 покрай съглашение за помощ за Амазония Страните в срещата на върха разискват измененията в климата в понеделник. Това е и тематиката, която разделя участниците във форума 26 август 2019, 10:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Лидерите от Г-7 покрай съглашение за помощ за Амазония
Лидерите от Г-7 покрай съглашение за помощ за Амазония
 The Guardian: Борис Джонсън лобира за Джордж Озбърн за шеф на МВФ
The Guardian: Борис Джонсън лобира за Джордж Озбърн за шеф на МВФ
 Огненият пъкъл в Амазония заплашва човечеството
Огненият пъкъл в Амазония заплашва човечеството
 Тръмп след Г-7: Мисля, че те почитат комерсиалната война
Тръмп след Г-7: Мисля, че те почитат комерсиалната война
 Макрон разгласи тематиките на Г-7
Макрон разгласи тематиките на Г-7
 Пожари опустошават Амазонка - трансфораха деня в нощ
Пожари опустошават Амазонка - трансфораха деня в нощ
 Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша
Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша
 Си Ен Ен: Доналд Тръмп към този момент се мисли за Бог
Си Ен Ен: Доналд Тръмп към този момент се мисли за Бог

идерите на Г-7 са покрай съглашение за даване на "техническа и финансова помощ " за битка с пожарите в Амазония. Това стана ясно от думите на френския президент Еманюел Макрон в неделя.

"Нашите екипи реализират контакт с всички страни на Амазонка, с цел да можем да завършваме някои доста съответни задължения, включващи механически запаси и финансиране ", сподели Макрон. "Всички съгласни да оказват помощ на тези страни, които са били наранени от пожарите допустимо най-бързо”, съобщи още френският президент, съобщи Би Би Си.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ОГНЕНИЯ АД В АМАЗОНИЯ

Последваха рецензии

След изявлението си, френският президент стана обект на нападки в обществените мрежи поради натиска му към бразилския президент Жаир Болсонаро да вземе ограничения за справяне с пожарите в Амазония.

Министърът на образованието на Бразилия Абрахам Вайнтрауб разяснява, че Макрон не е на равнището на този спор. "Той е опортюнистичен глупак, който търси поддръжка от страна на френското земеделско лоби ", написа министърът, откакто стана прочут отводът на Макрон за сключване на контракт за свободна търговия ЕС-МЕРКОСУР.

Вайнтрауб твърди, че Франция е страна на крайностите – "Там са родени Декарт и Пастьор, само че и колаборационистите с нацистите от Втората международна война. "

"Французите си избраха президент без характер”, счита Вайнтрауб, наричайки Макрон "кретен ".

Синът на президента Болсонаро Едуардо, който е сегашен народен представител и предстоящ дипломат на Бразилия в Съединени американски щати, разгласява в Туитър видео от митингите на "жълтите жилетки” във Франция с текст "Макрон е идиот”.

Писателят Олаво де Карвало, който живее в Съединени американски щати и е считан за "гуру " на Жаир Болсонаро, също атакува Макрон, изписвайки името му "Макрокон” (от Macron и con), което на френски значи "глупак ".

Срещата на Г-7

Лидери от Съединени американски щати, Япония, Германия, Франция, Италия, Обединеното кралство и Канада не престават срещата си в морския град Биариц в понеделник, като главната точка в дневния ред са точно климатичните промени. Това е и тематиката, която разделя участниците във форума.

Доналд Тръмп е прочут съперник на битката с световното стопляне и разгласи изваждането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Това е една от аргументите, заради която няма да има финален документ от срещата.

Вместо това се чака Еманюел Макрон и Доналд Тръмп да го заместят с обща конференция по-късно през днешния ден, на която да дават отговор на въпроси.

Другите тематики, които водачите на страните от групата разискаха, бяха връзките с Иран, комерсиалния спор сред Европейския съюз и Съединени американски щати и Брекзит.

В Бразилия

Критици упрекнаха президента на Бразилия Болсонаро в това че е дал "зелена светлина " за унищожаването на Амазонка посредством антиекологична изразителност и липса на дейности против нарушаванията при обезлесяването. В петък, изправен пред възходящия напън от чужбина, президентът Болсонаро упълномощи военните да оказват помощ за справяне с пожарите. Министерството на защитата съобщи, че 44 000 военнослужещи са разполагаем, с цел да оказват помощ, а формалните лица обявиха в неделя, че военната интервенция е позволена в седем страни.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че Англия ще даде 10 милиона лири за отбрана на тропическите гори на Амазонка. Макрон дефинира пожарите като "международна рецесия " и настоя те да се прегледат с приоритет на срещата на върха на Г-7.

Междувременно, фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, дава обещание 5 милиона $ помощ за битка с амазонските пожари, заяви Фокс Нюз. Леонардо Ди Каприо се причисли към други филантропи, като даде обещание 5 милиона $ посредством своята екологична фондация, с цел да помогне на Амазонка.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР