Свръхуловът има негативен ефект не само върху рибите, но и

...
Свръхуловът има негативен ефект не само върху рибите, но и
Коментари Харесай

Обявиха рибарите за изчезващ вид

Свръхуловът има отрицателен резултат освен върху рибите, само че и върху хората, и WWF публично разгласи риболовците за нов изчезващ тип. Съсловието се счита за застрашено, защото риболовът е главен източник на неговите приходи. Днес от океаните се вади повече риба, в сравнение с те могат стабилно да обезпечат. В момента 33% от рибните ресурси в света са подложени на свръхулов, 60 на 100 са експлоатирани до краен лимит, а повече от 3 милиарда души разчитат на рибата като главен източник на протеини.
Нова европейска мултимедийна информационна акция на WWF, наречена "Риба и за в бъдеще ", стартира през днешния ден, 18 октомври, от 19 ч. в Paradise Center. Организираното от известната природозащитна организация събитие ще стартира с концерт на групата "Руди, Дули, Муден и Кукушев " на Водната сцена в мола, а входът ще е безвъзмезден. Датата не е определена инцидентно, защото по този метод ще бъдат маркирани и Световният ден на прехраната - 16 октомври, и Световният ден за премахване на бедността - 17 октомври.
Основната цел на новата европейска информационна акция на природозащитната организация е да предизвести обществото за сериозния отрицателен резултат на свръхулова в океаните, който излага на риск световната продоволствена сигурност, както и поминъка на 800 млн. мъже и дами, чиито храна и приходи зависят от рибата, показа ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова.
Организаторите на "Риба и за в бъдеще " са подготвили за гостите на публично значимото събитие рибарско корабче в действителен размер с тематични игри на борда. Експерти от природозащитната организация ще опишат на присъстващите повече за връзката сред хората, океана и рибата, а свръхмодерен интерактивен фризер ще дава на посетителите потребни препоръки за избор на морска храна без щета за живота в океана.
"Във времена на климатични промени, увеличаващо се международно население, както и при повишаване на търсенето на риба и морски блага, прекосяването към стабилно произвеждане и консумация е наложително. Само по този метод рибата ще остане скъп източник на храна и приходи и в бъдеще ", уточни още Веселина Кавръкова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР