Свръхрегулациите удавиха идеята за Европа. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

...
Свръхрегулациите удавиха идеята за Европа. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Йотова вижда една Европа, удавена от свръхрегулации

Свръхрегулациите удавиха концепцията за Европа. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред студенти в Нов български университет. Като образец тя даде Лисабонския контракт, в който има текстове, които ненужно контролират избрани сфери от живота на европейците, а в същото време липсват текстове, които да контролират сфери като опазване на здравето, обществена политика, сигурност.

Европейският съюз се намира в обстановката минути преди земетресение, когато се чува необикновен екот. По този метод Йотова дефинира сегашното положение на Съюза. По думите й огромният въпрос е какво следва. Тя изрази увереност, че е значимо в навечерието на европейските избори да се водят полемики в обществото по тези проблеми.

" Промяната в Европейски Съюз е нужда, а не опасност . Важно е от кого и по какъв начин ще се извърши тя ", уточни вицепрезидентът.

Според Йотова е отминало времето на така наречен " йес " политика и България не би трябвало да чака някой различен да взема решение вместо нея.

Вицепрезидентът съобщи, че неяснотата към напускането на Англия е едно от главните провокации пред Европейския съюз.

Продължаващата мъка по Брекзит забавя приемането на Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и спъва страните членки да дефинират своите цели, разяснява тя.

Вицепрезидентът дефинира като безпомощна политиката на Европейски Съюз по мигрантската рецесия, а подхванатите ограничения за справяне - като неработещи и нездравословни. " Решаването на тази рецесия европейските институции заради неналичието на кураж оставиха за идващия мандат. В интерес на България като страна по външната граница на Европейски Съюз е да се промени Дъблинският правилник. Трябва да имаме синхронизирана позиция с другите страни по външните граници на съюза ", безапелационна бе Йотова.

Относно общата защита тя изрази мнение, че липсва ясна национална позиция по какъв начин България ще взе участие в тази политика.

Според нея са нужни промени на европейските институции и на метода, по който те работят. Според нея последните два мандата на Европейската комисия са били извънредно слаби.

Европейските жители обърнаха тил на Европа, на обичайните европейски партии, тъй като не оферират работещи и смели политики, сподели още Йотова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР