Свободата на печата през миналата година е намаляла още повече

...
Свободата на печата през миналата година е намаляла още повече
Коментари Харесай

Доклад: България е след Боливия по свобода на словото, корумпирана и непрозрачна е

Свободата на печата през предходната година е намаляла още повече в света и климатът на ненавист против публицистите, който се развива изключително в Европа и Съединени американски щати, заплашва демокрациите.
Това сигнализира неправителствената организация "Репортери без граници " (РБГ) в годишния си отчет, представен от Франс прес.
България, която слиза с две позиции и е на 111-о място, след Македония и Боливия, е непрозрачна и корумпирана, установи отчетът на РБГ.
Разпределянето от държавното управление на еврофондове за избрани медии се прави при цялостна липса на бистрота и улеснява корупцията в някои вестници, с цел да демонстрират отзивчивост към държавното управление или да се въздържат от отразяване на дразнещи тематики, показва организацията.
В отчета написа, че страната, която сега е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, е слязла по-надолу в класацията от страните от Западните Балкани, някои от които са кандидатки за участие в Европейски Съюз. Корупцията и съглашателството сред медии, политици и олигарси са необятно публикувани.
Символ на това събитие стана едно име: Делян Пеевски, народен представител и притежател на Нова българска медийна група. Неговата група управлява към 80 % от разпространителската мрежа, написа в отчета.
Заплахите и нападенията против публицисти се ускориха през последните месеци. Може да е рисково да си публицист в България, заключава РБГ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР