Свободата, която компаниите предоставят за работа в офиса и отдалечено,

...
Свободата, която компаниите предоставят за работа в офиса и отдалечено,
Коментари Харесай

Хибридният модел на работа става предпочитан в ИТ сектора


Свободата, която фирмите дават за работа в офиса и отдалечено, се цени от чиновниците
(снимка: Немечек България)

Обучението и хибридният модел на работа се постановат като предпочитани фактори при избора на работно място за ИТ експертите у нас през последната година, белязана от Covid-19 пандемията, като изместват обществените придобивки, спомагателните дни годишен отпуск и изобретателните офис пространства. Това демонстрира разбор на Немечек България на база извършени над 400 изявленията за работа с претенденти.

„ Основен фактор при избора на месторабота остават финансовите условия, само че наред с тях със значеща тежест на напред във времето излизат тематиките за стабилността на компанията-работодател и опциите за професионално развиване с фокус върху образованията ”, показа Теодора Борисова, „ Подбор и развиване на гении ” в Немечек България. „ Над 60% от претендентите слагат точно тези въпроси преди всичко по време на интервютата ”, добави тя.

Ако допреди кризата  доста ИТ експерти у нас без терзание избираха работа за компании с краткосрочни планове, то в този момент множеството залагат като приоритет стабилността на работодателя и търсят дълготрайни задължения. По време на интервютата претендентите споделят, че точно   е катализатор за смяна в настройките им, като някои от тях персонално са претърпели негативи от заледяване на интензивности. Това надлежно ги кара да търсят работа по устойчиви планове с история, които се развиват сполучливо с години и десетилетия.
още по тематиката
Анализът демонстрира още, че от ден на ден претенденти за ИТ позиции се интересуват с изключение на от благоприятни условия за повишение на професионалната подготовка със профилирани курсове, участия в семинари и конференции, също по този начин и от образования за личностно развиване и така наречен „ ”.

Анализ на настройките на претендентите и чиновниците през последната година демонстрира още, че пожеланият модел на работа е хибридният. Свободата, която фирмите са предоставяли и преди Covid-19 рецесията за работа както в офиса, по този начин и отдалечено, остава значима.

Въпреки това обаче, по-голямата част от експертите споделят, че съществуването на модерни технологии и удобства за в екип не може да размени напълно връзката онлайн. Особено значимо се оказва наличието в офиса в интервалите на въвеждане на нови чиновници в компанията, както и при стартирането на нови планове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР