Свободата е по-скоро лично преживяване, лично разбиране. Опитът да впрегнем

...
Свободата е по-скоро лично преживяване, лично разбиране. Опитът да впрегнем
Коментари Харесай

Виктор Божинов: Свободата е по-скоро лично преживяване, лично разбиране

Свободата е по-скоро персонално прекарване, персонално схващане. Опитът да впрегнем понятието в това, че страната е свободна, че тя обезпечава свободата, ми се коства много измамлив. Това сподели нощес режисьорът Виктор Божинов в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Важно е до каква степен разбираме същинската същина на свободата - като опция, като проблем или като ограничаване. Животът е борба, а тази борба е значима за тези, които желаят да реализират нещо, счита Божинов.

„ Човек, който е самодостатъчен и блажен, който гледа дребнаво единствено в най-близкия си кръг, той не може да бъде свободен, тъй като неговият мироглед е извънредно стеснен. Той няма потребност от независимост ", сподели още режисьорът.

Виктор Божинов разяснява двата полюса в обществото, когато се приказва за 3 март. „ Ние отхвърляме да разбираме историята в нейната трудност, в нейната многопластовост. Искаме тя да е оптимално опростена. Ето за какво, когато аз се готвих за кино лентата „ Възвишение ", се срещнах с едни първоизточници, които бяха доста скъпи и доста правилни ", сподели още той.

Ако Русия ни е освободила, това евентуално е станало поради нейни други упоритости. „ В това няма неприятно. Важното е, че има един исторически факт - тогава България се е появила на картата на Европа ", сподели режисьорът.

Казва, че не го е позор да бъде признателен за нещо, само че отхвърля да бъде признателен на колене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР