Свлачище в Швеция причини огромна дупка на магистрала, 3-ма ранени

...
Свлачище в западна Швеция причини огромна дупка на главна магистрала
Коментари Харесай

Свлачище в западна Швеция причини огромна дупка на главна магистрала за Норвегия и трима души бяха ранени, когато техните коли и автобус се плъзнаха от пътя

От Асошиейтед прес, 23 септември 2023 г., 6:24 ч.

ХЕЛЗИНКИ -- Свлачище в Западна Швеция предизвика огромна дупка на главна магистрала за Норвегия рано в събота и трима души бяха ранени, когато колите и автобусът им се подхлъзнаха от пътя, каза полицията.

Снимки и видеозаписи показват дупка с ширина 500 метра (1640 фута), която се е отворила на магистрала E6, която минава от Южна Швеция до Норвегия, недалеч от втория по големина град в Швеция Гьотеборг.

Полицията каза, че най-малко четири коли и един автобус са се подхлъзнали от пътя и са катастрофирали, а трима души са хоспитализирани. Няколко сгради и съоръжения са повредени, включително ресторант Burger King.

Шведските служби за спешна помощ получиха тревога в 1:45 сутринта, че значителна част от E6 се е срутила в Stenungsund, каза говорителят на полицията Аугуст Бранд пред шведската обществена телевизия SVT.< /p>

Служители на службата за спешна помощ претърсваха със специално обучени кучета и персонал, за да се уверят, че няма хора, блокирани в отломките.

Причината за свлачището не беше известна веднага. Шведските медии съобщиха, че в района са извършени значителни строителни дейности, включващи взривни работи и изкопни работи. Голямо количество дъжд също падна през последните няколко дни.

Кадрите, заснети от дрон, показват, че пукнатина на E6 се е появила след началото на изграждане на бизнес парк, каза шведският вестник Dagens Nyheter.

Шведската полиция започна предварително разследване.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР