Свлачище в северозападна Колумбия уби най-малко 18 души и рани

...
Свлачище в северозападна Колумбия уби най-малко 18 души и рани
Коментари Харесай

Свлачище погуби близо 20 души в Колумбия

Свлачище в северозападна Колумбия умъртви минимум 18 души и рани към 30, оповестиха локалните управляващи. Пътят, свързващ градовете Меделин и Кибдо, беше краткотрайно затворен, откакто бе блокиран от няколко свлачища, заяви чиновник от кабинета на губернатора в департамент Чоко, цитират от Агенция Франс Прес. По пътя доста хора са излезли от транспортните си средства, с цел да се подслонят в къща покрай община Кармен де Атрато, само че свлачище ги е затрупало.

Вицепрезидентът Франсия Маркес разгласи в X, че към 30 души са ранени. Кметът на Кармен де Атрато Хайме Ерера сподели пред локалната телевизия " Каракол ", че хората са " съществено ранени ", до момента в който други към момента са в капан под него. Департаментът Чоко, който граничи с Тихия океан и е дом на голяма тропическа гора, беше обект на значителни превалявания през последните 24 часа.

Докато Колумбия минава през интервал на суша, Институтът по хидрология, метеорология и проучвания на околната среда по-рано предизвести за риск от проливни дъждове в няколко департамента, граничещи с Тихия океан и Амазония.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР