Свищов. Възпитаници на СПГ Алеко Константинов“ в Свищов заеха трето

...
Свищов. Възпитаници на СПГ Алеко Константинов“ в Свищов заеха трето
Коментари Харесай

Велико Търново: Възпитаници на СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов заеха трето място в регионален кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Свищов. Възпитаници на СПГ „ Алеко Константинов “ в Свищов заеха трето място в районен кръг на националното съревнование „ Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС “, оповестиха от пресцентъра на Общината . Състезанието се организира на 22 и 23 март в ПГМЕТ – град Ловеч. Проявата се провежда от Министерството на образованието и науката и „ Интер Карс България “ ЕООД. На 22 март при формалното разкриване и техническата конференция инж. Ирина Стоенчева, шеф на учебното заведение, пожела на участниците сполучливо показване и феърплей.
В конкуренцията тази година присъединяване взеха 9 тима от области – Велико Търново, Ловеч и Плевен.
Всеки тим се състоеше от 4 възпитаници, авансово определени от извършените учебни кръгове, като трима от тях се състезават в категория „ Най-добър млад автомонтьор “, а четвъртият в „ Най-добър лидер на МПС “.
В първия ден от конкуренцията всички състезатели решаваха научен тест за автомонтьори на книжен притежател и тест за лидер на МПС – онлайн брошура.
През втория ден се организираха на практика задачи за автомонтьори – отборно по авансово обособени 5 поста, самостоятелно задание за автомонтьор за участника с най-вече събрани точки и самостоятелно практическо задание за лидер на МПС.
Най-атрактивно бе самостоятелното практическо задание за лидер на МПС, в което участник от всеки тим показва умения за майсторско ръководство на МПС по авансово несъмнено трасе. Представител на свищовската гимназия бе Иван Василев Василев от IX „ а “ клас, който в конкуренцията с по-големите от него противници зае 4-то място, макар нежната си възраст.
Отборът на СПГ „ Ал.Константинов “ в състав: Петър Митков Димитров от XII „ г “ клас, Найден Валериев Алексиев и Мартин Пламенов Георгиев от IX „ а “ клас завоюва трето място в отборното класиране „ Най-добър млад автомонтьор “.
Ръководството на Гимназията изрече признателност на тима и техния началник господин Тони Вързалов за достойното показване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР