Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов официално бе открита

...
Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов официално бе открита
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанската академия в Свищов посрещна новите задочни студенти в ОКС „бакалавър”

Свищов. В Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” публично бе открита новата образователна 2017-2018 година за първокурсниците, учащи се в задочна форма в ОКС „ бакалавър ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” . На тържествена гала в аулата на свищовското висше учебно заведение новоприетите студенти приветства зам.-ректорът по образователна активност проф. доктор Марияна Божинова. От името на ректора доцент доктор Иван Марчевски и на академичното управление, проф. Божинова поздрави първокурсниците с „ Добре пристигнали ” в град Свищов и в Стопанска академия. „ Поздравявам Ви за Вашия съдбоносен избор, маркиращ сполучливия Ви житейски път. Вашият банкет е специфичен и с това, че тази година на 1 септември Стопанска академия празнува 105 години от наследството на огромния патриот и донор, видния свищовски търговец и бизнесмен – Димитър Апостолов Ценов, завещал цялото си имущество за основаване на висше комерсиално учебно заведение в родния му град по сходство на немските висши учебни заведения. Това е най-големият самостоятелен дарителски акт в България, в областта на образованието ”, сподели проф. Божинова. Като различен значим акцент от банкет 2017 зам.-ректорът отличи обстоятелството, че в задочна форма на образование е сбъднат и заплатен банкет, който съставлява 80 % от приема по държавна поръчка в същата форма. „ Свищовската Алма матер е институция с към този момент 81-годишна история и е устояла във времето съчетавайки традициите с нововъведенията. Нашата задача е да предлагаме образование, отговарящо на потребностите на бизнеса и администрацията. За тази цел, образователните проекти, по които ще се обучавате в обособените специалности са съобразени точно с тези потребности ”, акцентира проф. Божинова. Тя разясни, че включените в образователните проекти дисциплини се разделят на фундаментални, които обезпечават широкопрофилна подготовка в областта на стопанската система и ръководството, и специфични, които образуват нужните познания и умения за сполучлива професионална реализация в съответната компетентност. Проф. Божинова изясни на първокурсниците, че образованието се реализира в четири факултета и показа развиваните към тях 17 специалности в ОКС „ бакалавър ” от съответните катедри. Зам.-ректорът показа и деканите на факултетите, които бяха на формалната естрада с цел да поздравят новоприетите студенти: проф. доктор Любчо Варамезов – факултет „ Производствен и търговски бизнес ”; проф. доктор Виолета Краева – факултет „ Мениджмънт и маркетинг ”; проф. доктор Йордан Василев – факултет „ Финанси ”; доцент доктор Росица Колева – факултет „ Стопанска отчетност ”.
От името на деканите, одобрение към първокурсниците насочи проф. доктор Виолета Краева. Тя срещна новите студенти с организацията на работа във факултетите и с правилника за организация на образователния развой в Стопанска академия. Работата на университетските центрове и звена, с които студентите ще контактуват по време на образованието си, показа основният координатор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, гл. ас. доктор Радосвета Кръстева – Христова. Първокурсниците получиха информация за услугите, които ще могат да употребяват от кариерния и от интернационалния център, от отдел „ Студентска политика ”, академичната библиотека, от центровете за следдипломно, факултативно и професионално образование. Представени бяха и значими за студентите рубрики от уеб страницата на Стопанска академия www.uni-svishtov.bg.
Очните занятия за задочните студенти от първи и от трети курс се организират в интервала 7-19 септември. Учебната година за студентите в постоянна форма на образование ще бъде публично открита на 18 септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР