Свищов. Свищов се преклони пред паметта за загиналите в името

...
Свищов. Свищов се преклони пред паметта за загиналите в името
Коментари Харесай

Генчо Генчев, кмет на Свищов: В днешните неспокойни времена бъдещето на нацията зависи от нейните сигурност и суверенитет, затова и армията ни има нужда преди всичко от силни хора

Свищов. Свищов се преклони пред паметта за починалите в името на България войни. В крайдунавския град тържествено бе маркиран Деня на храбростта и Празника на Българската войска – 6 май, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . На площад „ Велешана “, пред Паметника на 33- Свищовски полк бе отслужено свещенодействие, след което бяха поднесени цветя и венци в символ на благодарност. Кметът Генчо Генчев поздрави всички военнослужещи и всички християни, които честват през днешния ден.

„ Днес се прекланяме пред саможертвата на героите, дали живота си, с цел да защитят отечеството ни. България е измежду дребното страни, съхранила многовековната си история, език и религия, макар повратностите на времето. В едни от най-трудните си времена българският народ се е уповавал на своята войска, която победоносно е отстоявала правото му на независимо и без значение битие. В днешните неспокойни времена бъдещето на нацията зависи от нейната сигурност и суверенитет, по тази причина българската войска, политика, просвета и изкуство имат потребност на първо място от мощни хора. Честит празник! “, сподели в словото си градоначалникът.

Програмата продължи с привет музикален от Духовия оркестър към 55-и Инженерен полк – Белене.

В честванията се включиха военни от 55-и Инженерен полк, представители на локалната администрация, общественици и доста жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР