Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов – Свищов стана член

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов – Свищов стана член
Коментари Харесай

Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов е приета за член на Българския форум на бизнес лидерите

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов стана член на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ). Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . На съвещание на УС, ректорът доцент доктор Иван Марчевски показа свищовското висше учебно заведение и срещна членовете на УС с претекстовете на Академията да съобщи желанието си за участие в авторитетната организация. Сред тях е убедеността, че построяването на водачите би трябвало да стартира от студентската пейка, че досегът до знанията и опита на мениджъри с име в бизнеса ще подкрепи младежите в построяването им като бъдещия хайлайф на нацията, че запознаването с правилата на обществено виновното държание и етичните бизнес стандарти е най-добре да се прави от тези, които са го наложили в организациите си.
Според ректора на Академията, участието във Форума на българските бизнес водачи е и причина за взаимно образуване на майсторски класове, семинари за студентите, привличане на гост-лектори и взаимна работа по планове сред компаниите от организацията и свищовската академия. Всички присъстващи членове на борда единомислещо утвърдиха присъединението на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” и тя стана второто висше учебно заведение в България, членуващо в лидерския конгрес.
Основан от 12 водещи мултинационални компании и неправителствени организации, БФБЛ е публично открит на 6 ноември 1998 година в София от някогашния Президент на Р България – Петър Стоянов и Негово кралско величество Принца на Уелс. Лидерският конгрес сплотява организации със споделени полезности, които развиват бизнеса си по виновен, транспарантен и етичен метод. Ангажира и приобщава основни фигури от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения бранш и медиите, с цел да работят дружно за трайна и позитивна промяна на икономическата и социална среда у нас. Мисията на организацията е обвързвана с превръщането на страната ни в още по-добро място за вложения, работа и живот посредством въвеждане на етични бизнес стандарти, поощряване на виновни и устойчиви корпоративни практики, стимулиране на разговора сред всички заинтригувани страни.
С писмо до ректора на Стопанската академия изпълнителният шеф на БФБЛ – Георги Руйчев изрази убедеността си, че участието на свищовското висше учебно заведение ще е от изключително значение за организацията, сплотяваща над 100 водещи български и интернационалните компании и самостоятелни членове, които ценят и ползват правилата на виновното и етично бизнес държание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР