Свищов. Представителният отбор на Стопанска академия Д. А. Ценов –

...
Свищов. Представителният отбор на Стопанска академия Д. А. Ценов –
Коментари Харесай

Велико Търново: Отборът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов е шампион в националния университетски шампионат по футзал „Габрово 2019”

Свищов. Представителният тим на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов по футзал завоюва шампионската купа от Националния академични шампионат по футзал „ Габрово 2019 ”, проведен от Асоциацията за студентски спорт и Аматьорската футболна лига към Българския футболен съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . След като през месец декември 2018 година свищовските студенти станаха трети в първия стадий на университетския шампионат, в този момент те завоюваха шампионската купа и се класираха за присъединяване в „ Национална студентска универсиада 2019 ”, която ще се организира през месец май.
За да се изкачи до върха, тимът на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов надигра тимовете на Софийски университет 3:2 и на Русенски университет с 4:0. Свищовският отбор загуби единствено от Национална спортна академия с 1:2, само че на полуфинала игра с първенеца от последните две години – Югозападен университет, и победи с впечатляващия резултат от 7:2. На финалната среща представителният тим на Стопанска академия победи безапелационно противниковия отбор от Университета за национално и международно стопанство с 4:1. Според ст. преп. доктор А. Атанасов, заслугата за постигнатите резултати е на целия тим в състав: Виктор Владимиров; Петър Петров; Велислав Денчев; Ивайло Райчев; Виктор Иванов; Благовест Ленков; Йордан Йорданов; Цветелин Иванов; Стефан Иванов; Роберт Росинов; Кирил Фидин. „ Шампионската купа спечелихме с помощта на оптималната мотивация, съблюдаване на тактическата дисциплинираност, отличните самостоятелни качества на всеки един от тима, както и на респектиращото им предпочитание да показват почтено Стопанска академия ”, сподели ст. преп. доктор А. Атанасов. Доказателство за отличното показване на свищовските студенти са и двете самостоятелни награди, които получиха Виктор Владимиров – за най-хубав вратар и Велислав Денчев – за голмайстор на шампионата.
Съдействие и поддръжка при организацията за присъединяване на свищовските студенти в университетския шампионат по футзал в Габрово, оказа академичното управление и Студентски съвет при Стопанска академия „ Д. А. Ценов ”. Завоюваната шампионска купа легитимира свищовското висше учебно заведение в този относително нов спорт и още веднъж, след повече от 10 години, тим от груповите спортове застана на върха на почетната стълбичка в народен академични шампионат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР