Свищов. Музикални таланти от клуб Естрада“ се срещнаха с кмета

...
Свищов. Музикални таланти от клуб Естрада“ се срещнаха с кмета
Коментари Харесай

Велико Търново: Три свищовски момичета се представиха достойно на Международен музикален конкурс в Санкт Петербург

Свищов. Музикални гении от клуб „ Естрада “ се срещнаха с кмета на Свищов Генчо Генчев и ръководителя на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов, с цел да им споделят за резултатите от присъединяване си в IX-и Международен конкурс за реализатори на естрадна ария „ Път към звездите “. Състезанието се организира от 14 до 17 март 2019 година в Санкт Петербург, Русия, оповестяват от пресцентъра на Община Свищов . Трите девойки: Ивана Бълдъркова (на 17 години), Весела Иванова (на 16 години) и Преслава Петкова (на 12 години) дойдоха в Гербовата зала на Общината дружно със своя вокален възпитател Антоанета Георгиева. Те споделиха с кмета и ръководителя на Общински съвет – Свищов за прекарванията по време на интернационалния конкурс и постигнатите резултати. Представителите на общинското управление показаха насладата си от положителното показване на свищовските девойки, след което им сервираха самостоятелни грамоти, с които ги поздравиха за извоюваните награди.
Антоанета Георгиева акцентира, че състезанието е бил на доста високо равнище, а присъединяване в него са взели над 80 реализатори от 12 страни. Въпреки сериозната конкуренция Ивана Бълдъркова се завръща в България като Лауреат трета степен, в междинна възрастова група, Весела Иванова – с поощрителна премия в междинна възрастова група, а Преслава Петкова – със специфичната премия в младша възрастова група. Г-жа Георгиева акцентира, че пътуването до Санкт Петербург и триумфите на девойките в този конкурс не биха били вероятни без финансовата поддръжка на община Свищов и откровено благодари на управлението, и Общински съвет – Свищов за обезпечените средства.
Кметът Генчев от своя страна показа насладата си от чудесното партньорство с клуб „ Естрада “ и присъединяване на клуба в културните събития на Общината. Той изрази вяра, че младите гении ще продължат почтено да съставляват община Свищов на локално, национално и интернационално равнище, като ги посъветва в никакъв случай на де не помнят своя роден град и своя първи музикален възпитател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР