Свиреп убиец пресъздава дума по дума криминален ръкопис в зашеметяващия

...
Свиреп убиец пресъздава дума по дума криминален ръкопис в зашеметяващия
Коментари Харесай

Интригуващ роман от новия глас в скандинавската литература - slava.bg

Свиреп палач пресъздава буквално престъпен ръкопис в зашеметяващия дебют на Катрине Енгберг. Очаквайте от 3 ноември с логото на издателство „ Хермес “, романът „ Наемателката “. Писателката Катринe Енгберг е родена през 1975 година в Копенхаген, където живее и до през днешния ден.

Тя има сполучлива кариера като танцьор и хореограф в малкия екран и театъра, преди да стартира да написа. „ Наемателката “, оповестена в Дания през 2016 година, е дебютът й като публицист на престъпни романи и първата книга от бестселъровата поредност за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер. Още с първата си книга Катрине се трансформира в един от най-четените и обичани създатели на престъпни творби в Дания.

Тя е приветствана за свежия си жанр, гениално преплетени сюжети и симпатични герои. От „ Наемателката “ са продадени над 100 000 екземпляра в Дания и романът към този момент е оповестен в над 20 страни по света. Каква е историята в романа „ Наемателката “? Естер де Лауренти има къща в центъра на Копенхаген, част от която отдава чартърен. След като се пенсионира, дните й минават в разходки с двете й кучета, а вечерите тя прекарва в писане на първия си престъпен разказ.

И в пиянство на прекомерно доста вино. Когато обаче една от наемателките й е открита мъртва, животът на Естер е разтресен радикално. Не единствено тъй като тя е била близка с младото момиче. Бруталното закононарушение като че ли е излязло от страниците на романа й. Някой е пресъздал убийството с плашещи детайлности.

И очевидно желае да притегли вниманието й. А следователите Йепе Кьорнер и Анете Вернер би трябвало бързо да узнаят кой и за какво желае да отмъсти на пенсионираната преподавателка. Преди да са се появили още трупове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР