Свински грип върлува в област Монтана. Половината от изследваните пациенти

...
Свински грип върлува в област Монтана. Половината от изследваните пациенти
Коментари Харесай

Свински грип върлува в Монтанско

Свински грип върлува в област Монтана. Половината от изследваните пациенти удостоверяват грипен вирус от вид H1N1. Монтана е в грипна зараза от през вчерашния ден. “Симптомите на болестта са сходни със признаците на сезонния грип”, заяви доктор Мария Каменова, заместител шеф на Регионалната здравна ревизия в Монтана пред БНР.

"Циркулира години наред към този момент в България и по огромна част от популацията, става въпрос за по възрастното население и това в дейна възраст са преболедували към този момент веднаж от това заболяване и са се срещали с сходен шам, имат имунитет, имунната система по бързо реагира ".

Осем носогърлени проби, взети от персоналните лекари, са изпратени за проучване в Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ в София. Четири от тях са позитивни за грип от вид H1N1.

"Обхванатите групи от популацията са най към този момент децата, които не са се срещали с грипния вирус - от 0 до 4 години и от 4 до 15 години, в допълнение се усилва броят и на засегнатите пациенти във възрастовата група над 65 години заради физиологично намаляване на имунитета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР