Свиква се заседание на Областния оперативен щаб в Пловдив заради

...
Свиква се заседание на Областния оперативен щаб в Пловдив заради
Коментари Харесай

Ръст на случаите на грип отчитат в Пловдивско

Свиква се съвещание на Областния действен щаб в Пловдив поради усложнената грипна конюнктура. Областта е пред грипна зараза, защото случаите на заболелите са се нараснали фрапантно. Това заяви след диалог с шефа на РЗИ Сийка Димчева областният шеф на Пловдив Ангел Стоев, представен от БНР.

На съвещанието на щаба ще бъде решено какви ограничения ще се подхващат. Те ще бъдат съгласувани с Министерството на здравеопазването. " Вероятно ще бъдат въведени ограничавания в здравните заведения и вероятно оповестяване на грипна почивка ", уточни Стоев.

Отчита се увеличаване на записаните случаи от грип, коронавирус и остри респираторни инфекции в последните дни и в Пазарджишко. Областният щаб към този момент е провел съвещание. Ще изпратят данните на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и ще бъде решено дали бъде оповестена грипна зараза в региона.

Припомняме, че през вчерашния ден грипна зараза бе оповестена в област Стара Загора, откакто през предходната седмица това се случи в Бургаско и Шуменско. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР