Свикнали сме да плащаме на някого, за да ни доставя

...
Свикнали сме да плащаме на някого, за да ни доставя
Коментари Харесай

Как европейските граждани решават проблема с цените на електроенергията

Свикнали сме да плащаме на някого, с цел да ни доставя електричество и рядко се питаме би трябвало ли да е по този начин. Но рецесията с цените на електрическата енергия в Европа разпали освен паники, само че и досетливост. Решението се назовава кооперация за произодство на общинско електричество и планува локално произвеждане на възобновима сила. Основното изискване несъмнено, е разпоредителност и досетливост от страна на локалните общински управления, разяснява Euronews.

За Европа печелившата общинска тактика е слънчевата електрическа енергия. Начинанието надалеч не е толкоз мъчно, колкото монополистите биха желали да мислите. И в случай че в този момент по този метод получават електричество 1 250 000 европейци, проектите са до 2050 година броят им да стане 260 милиона, а общинското електричество да покрие 45% от електрическата консумация на континента.

Със сигурност изисква известни старания – само че не повече от тези, да работите в допълнение, с цел да си платите сметките. Дори две села в Сардиния към този момент са го създали. Местните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР