Свидетели сме на конструиране на някакво законодателно мнозинство в парламента.

...
Свидетели сме на конструиране на някакво законодателно мнозинство в парламента.
Коментари Харесай

Доц. Даниел Смилов: Съставянето на правителство не отменя въпросите към Борисов за корупционните скандали

Свидетели сме на конструиране на някакво законодателно болшинство в Народното събрание. Първите две сили се съгласиха да одобряват дружно трийсетина закона, нужни еврочленството и за други цели. Има някакво взаимоотношение, само че дали това ще е задоволително да докара до вид държавно управление, това е различен въпрос. Това съобщи политологът доцент Даниел Смилов.

По думите му „ парламентаризмът е задоволително еластичен, има разнообразни модели като да вземем за пример ръководство на малцинството с поддръжка на друга партия “. Много зависи от това, какво могат да договорят първите две сили, акцентира политологът пред БНР.

Според него хубаво е, че се стига до „ кавалерски съглашения “.

„ Това е запас на парламентаризма, който може да се употребява. Ще припомня, че огромна част от английското конституционно право са така наречен „ конвенции “, които не са юридически наложителни, само че всички ги съблюдават. Един тип открити кавалерски съглашения и е добре подобен вид да се развият и в границите на нашето конституционно право “, означи доцент Смилов.

По думите му „ каквито и съглашения да бъдат постигани, няма по какъв начин да бъдат интерпретирани като индулгенция на един или различен политик.

Предполагам, че Бойко Борисов има интерес от лидерска среща. Той самият съобщи, че  ще води договаряния и ще взе участие в тях, само че съставянето на държавно управление, няма по какъв начин да анулира въпроси, които на него могат или би трябвало да му бъдат задавани във връзка с корупционните кавги. Тях към момента не е съумял да разсее “, сподели политологът.

Според него няма по какъв начин да бъде образувано държавно управление, което да се харесва на всички.

„ Всички разновидности зависят от контрактуваното сред партиите “, акцентира доцент Смилов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР