Световното първенство по футбол в Катар вече е в историята.

...
Световното първенство по футбол в Катар вече е в историята.
Коментари Харесай

Как повлия ВАР в Катар и провалите на системата

Световното състезание по футбол в Катар към този момент е в историята. Мондиалът ще се запомни с доста паметни моменти. Меси подвигна най-накрая купата, Мароко сътвори сензация, Хърватия още веднъж откри място в топ 4. Емоциите на фенаве и футболисти бяха помпрачени по еди или различен начит от ВАР. Съдиите не се оправиха по допустимо най-хубавия метод и се стигна до някои неточности. В няколко обстановки реферите не съумяха да убедят феновете в правотата на отсъжданията си.
Задържане против Магуайър (Англия-Иран)
Двубоят сред Англия и Иран бе измежду огромните провали на ВАР и можеше да окаже въздействие върху крайния резултат. През първото полувреме при резултат 0:0 Англия получи корнер, при който Чешми дълго и дълготрайно държеше Хари Магуайър. Захватът е толкоз мощен, че бранителят даже пада, само че дузпа не последва.
Леко задържане, което е дузпа (Англия-Иран)
В края на същия дуел съдията уточни бялата точка за задържане. То бе много по-леко от това против Магуайър, само че докара до дузпа за иранците.
Скандалната неточност (Аржентина-Саудитска Арабия)
При 1:0 за „ гаучосите “ Лаутаро Мартинес получи извеждащо подаване, след което се отскубна самичък против вратаря и прати топката в мрежата му, само че попадението не бе зачетено поради засада. Новата система не взе поради позицията на Ал-Шахрани, който покриваше Лаутаро и попадението трябваше да бъде зачетено. Това решение повлия на крайния резултат и Саудитска Арабия завоюва с 2:1.
Ритник против Отаменди (Аржентина-Саудитска Арабия)
При закъснение на Аржентина с 1:2 Николас Отаменди навлезе в наказателното поле и при опит да подаде на собствен съотборник бе изритан от съперников футболист, който даже не бе близо да играе с топката. Съдията не даде дузпа на „ гаучосите “.
Настъпване против Вертонген (Белгия-Канада)
При резултат 0:0 Ян Вертонген бе настъпен от Бухаман след подаване от корнер. Съдията не отсъди дузпа, не тъй като нямаше нарушаване, а тъй като бе отсъдена засада. Такава обаче нямаше, защото топката стигна до белгийския бранител от съперников състезател.
Грубо влизане против Жоао Феликс (Португалия-Гана)
В 42-ата минута на дуела при резултат 0:0 в наказателното поле на Гана Жоао Феликс изпревари Сейду и отигра топката. Ганайският бранител го спъна жестоко откъм гърба. Любопитно е, че освен че не последва дузпа за „ мореплавателите “, само че и бе отсъдено нарушаване на нападателя.
Няма дузпа против Роналдо (Португалия-Гана)
Втора много противоречива обстановка в наказателното поле на „ черните звезди “. При 1:0 за Португалия Кристиано Роналдо бе изритан от Мохамед Салису, който нямаше по какъв начин да играе с топката. Дузпа още веднъж не последва.
Ръката на Хименес (Португалия-Уругвай)
Отново съдийска неточност в мач на Португалия, този път в интерес на „ мореплавателите “. В 90-ата минута при 1:0 за иберийците топката срещна ръката на Хосе Хименес, който бе паднал на земята и нямаше по какъв начин да помръдне ръката си. При такава обстановка дузпа не следва да се отсъжда, само че тъкмо това е решението на съдията.
Без дузпа за Крамарич (Хърватия-Белгия)
В 17-ата минута на срещата несъществуваща засада анулира дузпа за нарушаване против Андрей Крамарич. Двубоят приключи при нулево тъждество, а при вероятно осъществена дузпа „ шахматистите “ можеха да стигнат до победа и първо място в групата за сметка на Мароко.
Кейн е в наказателното поле (Англия-Франция)
Един от най-хубавите мачове на Световното състезание също породи полемики. При 1:0 за Франция Хари Кейн изпревари Дайо Упамекано и навлезе в наказателното поле. Защитникът спъна нападателя и последва директен свободен удар. Нарушението обаче е в наказателното поле. Дузпа в тази обстановка можеше да приближи „ Трите лъва “ до полуфиналите.
Тео Ернандес против Буфал (Франция-Мароко)
Полуфиналите в шампионата не направиха изключение и съдийството не бе по-добро. В 26-ата минута при 1:0 за Франция Тео Ернандес изрита Софиян Буфал в наказателното поле, само че не последва дузпа за Мароко, а нарушаване на нападателя. Необяснимото деяние на съдията може би промени крайния излаз на мача.
ВАР в борбата за бронза (Хърватия-Мароко)
Защитникът на Хърватия Йошко Гвардиол бе изритан откъм гърба от Амрабат, който нямаше планове да стигне до топката. Мароканецът даже бе финален в защитата. Вместо дузпа и червен картон, съдията реши, че играта би трябвало да продължи, а ВАР не алармира за неточност.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР