Световното първенство по футбол наближава и телевизорът ще се превърне

...
Световното първенство по футбол наближава и телевизорът ще се превърне
Коментари Харесай

Готови сме за Мондиала: Световното по футбол раздвижи пазарът на телевизори


Световното състезание по футбол наближава и тв приемникът ще се трансформира в най-любимата движимост на буйните почитатели на този популярен спорт.

Затова напълно разумно международният пазар на тв приемници е повишен с 7,9 на 100 през първото тримесечие на годината в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Той е достигнал 50,6 милиона продадени бройки, съгласно новите данни на аналитичната компания "IHS Markit".

Нови пазари, като да вземем за пример Латинска Америка, демонстрират нормалното повишаване в навечерието на Световното състезание по футбол, което тази година ще бъде в Русия. Увеличеното търсене се следи и в страните от Източна Европа, съгласно отчета на „ IHS Markit “. През първото тримесечие продажбите на латиноамерикански тв приемници са нарастнали с 40% въз основата на годишните данни, като максимален растеж има при 50-инчовите и по-големите модели. В резултат на това междинната цена на тв приемниците, продавани в района, е най-висока измежду разрастващите се пазари.

В международен мащаб междинната продажна цена е най-висока в Западна Европа - тя е 712 щатски $ през тримесечието, като районът е на второ място в продажбите на 4D тв приемници. Най-ниската цена от 446 $ е междинната продажна цена на тв приемниците в Китай заради конкуренцията на локалните марки.

Повечето тв приемници, продавани в света през тримесечието, към 50,1 милиона бройки, са със LCD екрани. Секторът е повишен с 7,5% на годишна база. В същото време продажбите на OLED TV (с екрани с органични светодиоди) са скочили с 115.8% до 470 000 продадени бройки.

Като цяло, продажбите на LCD тв приемници са намалели с 3,6% през 2017 година, защото междинната им цена не понижава, както се очакваше. Раздвижването в края на годината и началото на 2018 година се дължи главно на идното състезание по футбол.

Але! Готови сме за Мондиала! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР