Световното първенство по футбол е най-значимият спортен форум на планетата

...
Световното първенство по футбол е най-значимият спортен форум на планетата
Коментари Харесай

Пет страхотни отбора, които ще гледат Световното от дивана вкъщи

Световното състезание по футбол е най-значимият състезателен конгрес на планетата и всички народи бленуват да вземат участие в него и да го завоюват. Някои от най-хубавите тимове в света обаче ще пропуснат финалите в Катар, които ще се проведат през ноември и декември.

Световните квалификации са съществено тестване, защото квотите са единствено 32. Пресявките нерядко са се оказвали непреодолимо затруднение за най-големите, като това се случи и в борбата за местата на СП 2022.

Представяме ви най-силните отбори, които не съумяха да прескочат квалификациите за Мондиал 2022.

Нигерия

Нигерия е безпорно един от най-силните африкански тимове. Тимът се провали в международните квалификации и няма да взе участие на финалите за първи път от 2006 година насам.

" Супер орлите " се изправиха против Гана в баражите от зона Африка, като първата среща сред двата състава приключи с нулево реми. Втората още веднъж завърши без победител, 1:1, само че поради настоящото предписание за гол на непознат терен напред продължиха " черните звезди ".

Феновете в Катар няма да могат да се насладят на умения на играчи като Виктор Осимен, Адемола Лукман и Келечи Ихеаначо.

Чили

Чили е различен огромен тим, чието отстъствие ще бъде осезаемо на шампионата в ОАЕ. Южноамериканците няма да се измежду участниците на второ следващо международно, защото не взеха виза и за конкуренцията в Русия преди четири години.

" Ла Роха " се показа разочароващо в квалификациите, печелейки единствено пет от общо 18-те си мача. Тимът остана на пет точки от заветното пето място в крайното класиране в групата на кандидатите и се елементарни с фантазията си за Катар.

Ветераните Алексис Санчес и Артуро Видал няма да имат късмет за нови звездни моменти с националния отбор след тези от 2015 и 2016 година, когато победиха на Копа Америка.

Колумбия

Колумбия е вторият огромен отбор от Южна Америка, който не съумя да преодолее квалификациите. Отборът приключи на допустимо най-лошата шеста позиция в крайното нареждане, на точка от петия Перу, и трябваше да преглътне горчив хап.

" Лос кафетерос " са 17-ти в международната класация и са четвърта мощ сега в зона КОНМЕБОЛ. Те изригнаха с достигането си до 1/4-финалите на Мондиал 2014, а в Русия затвърдиха позициите си с влизането си сред последните 16.

Звездата на Ливърпул Луис Диас, голмайсторът на СП 2014 Хамес Родригес и неуморимият Хуан Куадрадо няма да могат да покажат превъзходните си качества по терените в Катар.

Швеция

Швеция е един от огромните отстътващи от Мондиал 2022 от зона Европа. Тимът финишира на второ място в квалификационната си група и трябваше да мине през баражите.

Скандинавците прескочиха първото ходило на плейофите, откакто съкрушиха състава на Чехия. В решителната борба против Полша на Роберт Левандовски те претърпяха проваляне с 0:2.

В тима на " тре кронур " има редица играчи, които се състезават в най-хубавите клубове на Стария континент. Сред тях са Виктор Линдельоф (Манчестър Юнайтед), Емил Форсберг (РБ Лайпциг) и Деян Кулушевски (Тотнъм).

Италия

Италия е най-важният тим, който няма да вземе присъединяване на Мондиал 2022. Четирикратните първенци на планетата и настоящи първенци на Европа претърпяха крушение в международните квалификации за втори следващ път.

Всички се готвеха за супер дерби сред Италия и Португалия във финалния кръг на баражите, само че момчетата на Роберто Манчини даже не стигна до него. Скуадрата беше повалена още в 1/2-финалите от Северна Македония с 0:1 с гол на Александър Трайковски.

И до момента в който преди четири години отвън Мондиала остана един разрушен италиански състав в развой на промяна на поколенията и в огромна рецесия, то в този момент шампионатът на планетата ще мине без отбора, популяризирал се преди година като отличник на Европа. През 2021-ва Италия изживя едно от най-щастливите си лета, завоюва Евро 2020, донесе трофея в Рим. За да се сгромоляса месеци по-късно в квалификациите, оставайки още веднъж зад борда на международното.

Това не се бе случвало от 2006-а, когато в ролята си на европейски първенец Гърция пропусна Мондиала. Но без да желаеме да обидиим южните съседи, ще се съгласите, че нито като футблна история, нито като класа или нюанс, отсътвието на гърците може да се съпостави с това на " скуадрата ".

За втори следващ път терените на Мондиала ще останат без " Fratelli d`Italia " - химна, изпят с цялостно гърло от някои от най-изявените играчи в света.

Финалите в Катар ще минат без Жоржиньо, Марко Верати, Чиро Имобиле и компания, само че сигурно шампионатът ще роди куп нови звезди.

С наближаването на всяко международно състезание по футбол, една от най-обсъжданите тематики постоянно е обвързвана с огромните звезди, които по една или друга причина ще са принудени да гледат най-големия конгрес пред тв приемниците.

Първата и съществена причина за сходни отсъствия е, че дадена страна не се е класирала. Още с края на квалификациите постоянно отчитаме изчезналите огромни тимове и играчи, които няма да забележим на идния Мондиал.

Другите две аргументи идват с течение на времето, като те са още по-тежки и сложни за преглъщане - травма или просто треньорско решение даден състезател да не попадне в селекцията. Независимо от своя опит или звезден статут.

Що се отнася до играчите, взехме решение да ги разделим на два самобитни състава. Единият е с най-големите имена, които не съумяха да се класират за Мондиала.

Другият - от тези, които поради травма или треньорско решение ще би трябвало с тъга да гледат съотборниците си по малкия екран.

Отбор на некласираните:

Вратар: Джанлуиджи Донарума (Италия)
Младият пазач, който на 23-годишна възраст към този момент има над 300 мача в мъжкия футбол, завоюва наградата за вратар №1 и състезател №1 на Евро 2020, както и наградата за вратар №1 в света за 2021-а, няма да играе на Мондиал, единствено година след най-големите си триумфи. Стражът на ПСЖ ще бъде един от тези, които ще бъдат най-ярките самостоятелни неналичия поради некласирането на Италия.

Защитнци: Леонардо Бонучи (Италия)
Той също имаше съществена роля за европейската купа на Италия, а даже вкара и гол за Скуадрата във финалния мач против Англия на " Уембли ". Иситнски водач в защитата и 50% от един от най-силните защитни тандеми на новия век въобще - този с Джорджо Киелини.

И до момента в който Киелини към този момент се отдръпна в Съединени американски щати, където довършва кариерата си на по-спокойни обороти, то Бонучи още е в обичания си Ювентус, а въпреки да е един от най-хубавите бранители в последните десетилетия, той ще остане единствено с две появи на Световно състезание.

Давид Алаба (Австрия)
Дългогодишният защитник на Байерн (Мюнехн), към този момент втори следващ сезон се показва на нормалното високо равнище и в Реал (Мадрид). През пролетта той победи с Шампионска лига и купата в Испания, усили броя си титли на 31, като продължава да е измежду най-хубавите бранители в международния футбол. Алаба обаче е звезда на една от междинните по мощ европейски страни - Австрия, поради което по този начин и не е записал минути на Мондиал, няма да го направи и в Катар.

Милан Шкриняр (Словакия)
Централният защитник на Интер последователно се трансформира в един от най-хубавите на поста си, а неслучайно интерес към него имат Барселона, ПСЖ, както и клубове от британската Висша лига. Страхотна физика, футболен разсъдък и експедитивност за растежа си, Шкриняр е същинска непреодолима стена в защитата на Интер, само че и той сходно на Алаба, носи своите последици от това, че е роден в една по-скромна футболна нация като Словакия, като като че ли разумно той и сънародниците му за следващ път останаха без билет за Мондиала.

Халфове: Жоржиньо (Италия)
След европейската купа с Италия, последвала и Шампионската лига с Челси, за която Жоржиньо имаше основна роля, мнозина смятаха, че той е най-достойният да вземе наградата " Златна топка " за 2021-а. Той въпреки всичко остана трети в класацията, а две негови изпуснати дузпи и в двата мача от квалификациите против Швейцария, в последна сметка имаха основно значение за неуспеха на Скуадрата и отсъствието им от Катар. Халфът на Челси, който в последните години е измежду най-хубавите на поста си, е прекомерно евентуално да завърши своята кариера без нито един мач на Модниал с оглед наближаващия му 31-и рожден ден след месец.

Артуро Видал (Чили)
Той е измежду най-успешните играчи, триумфирал с купите на Чили, Италия с два отбора, Германия и Испания, както и с Копа Либертадорес отпреди няколко месеца. В последните 15 години Видал постоянно е считан за един от най-силните и непрекъснати халфове, изведе Чили на два Мондиала, имаше съществена роля страната му да завоюва и Копа Америка на два пъти, само че пък и за втори следващ път ще гледа Световното по малкия екран, а на 35 години и със 135 мача за Чили, краят на интернационалния футбол за него не наподобява надалеч.

Марко Верати (Италия)
Едва ли през 2014-а, младият тогава халф на ПСЖ си е мислел, че спортният му дебют за Скуадрата на Мондиала в Бразилия в действителност може и да се окаже последната му поява на подобен конгрес - кой да допусна. Неуморимият Верати е невидимият мотор в звездната селекция на ПСЖ, само че неговата Италия пропусна два следващи Мондиала, а времето за 30-годишният халф напредва и като нищо тези минути в Бразилия може да се окажат и единствените му на Световно.

Мартин Йодегор (Норвегия)
През 2014-а, до момента в който България гостуваше в Осло в европейска подготовка, на терена се появи едно 15-годишно момче, а за него всички споделиха, че ще бъде идната суперзвезда на футбола. Реал (Мадрид) побърза да го купи, само че нещата за Йодегор забуксуваха. Напрежението от упованията му пристигна допълнително, последваха няколко неуверени години, само че през днешния ден, на 23 той е главната движеща мощ на Арсенал - водачът във Висшата лига, като хората сигурно щяха да се радват да го видят в Катар.

Елинг Холанд (Норвегия)
В Катар няма да бъде и друго норвежко знамение, което не стопира да стресира всяка защита в Англия и по европейските терени. На 22 години той към този момент има умопомрачителните 178 гола в клубния футбол, а всеки се чуди до какви числа ще набъбне головата му сметка през годините. Определян за бъдеща " Златна топка " и суперзвезда на футбола, той ще би трябвало да изчака за дебюта си на Мондиал.



Мохамед Салах (Египет)
Преди четири години звездата на Ливърпул сбъдна фантазията си и изведе Египет на международни финали, само че този път фантазията му бе разрушена по най-болезнения метод. През януари негов пропуск от дузпа се оказа съдбовен във финала за Купата на Африка, а два месеца по-късно изпусна дузпа и в решителния бараж за Мондиала, още веднъж против Сенегал, като този път Египет няма да бъде част от 32-та най-силни отбора в света.

Златан Ибрахимович (Швеция)
Макар на 41 години, малтретиран от травми и надалеч от най-силните си години, просто няма по какъв начин да не сложим Златан в тази ранглиста щом е деен състезател. Безспорна икона на футбола, един от знаците на играта през новия век, само че изпъстрената с искра кариера на Златан, остана единствено с два Мондиала, последният от които преди 16 години.

Той бе част от селекцията на шведите през 2002-а и 2006-а, по-късно страната на два пъти не съумя да се класира измежду най-хубавите, а в Русия Ибрахимович го играеше " сърдит и отказал се ". Към момента статутът му е на деен национал, само че пък Швеция още веднъж пропуща Мондиала.

Резерви на този отбор: Ян Облак (Словения), Джорджо Киелини (Италия), Мигел Алмирон (Парагвай), Хвича Кварацхелия (Грузия), Рияд Марез (Алжир), Виктор Осимен (Нигерия), Пиер-Емерик Обамеянг (Габон).

Отбор на неповиканите или контузените:

Вратар: Давид Де Хеа (Испания)
Стражът на Манчестър Юнайтед демонстрира забележителна форма в последно време, като на няколко пъти спасяваше " алените дяволи " уверено, само че това не се оказа задоволителна причина да бъде извикан измежду 26-ата на Луис Енрике.

Още с оставянето му на пейката във всеки един мач от Евро 2020 стана ясно, че Де Хеа не е измежду любимците на националния селекционер, който реши непосредствено да го отсвири за Мондиала и по този начин изигралият над 500 мача за Юнайтед вратар ще стиска палци за сънародниците си пред тв приемника.

Защитници: Рийс Джеймс (Англия)
Спокойно може да кажем, че в последната календарна година крайният защитник на Челси е освен най-хубав на поста си в света, само че и дава поръчки, че може и да се окаже един от най-хубавите и в историята. Контузия го извади от отбора на Англия.

Серхио Рамос (Испания)
Световен първенец от 2010-а и повторен европейски отличник. Легендата на Реал (Мадрид) е същински исполин в международната футболна история, а наличието му в Катар щеше да го направи най-успешния измежду всички играчи като значителност на трофеите му.

Рамос, който сега играе за ПСЖ обаче бе подценен от Луис Енрике, а мнозина показаха мнение, че опитът му и наличието на аварийна пейка на Ла Роха е можело да бъде от голяма изгода.

Ферлан Менди (Франция)
Менди бе избран като една от най-изненадващите неналичия, която не е подбудена от травма. Левият краен защитник към този момент три сезона и половина играе сполучливо за Реал (Мадрид), само че това не повлия положително на кариерата му за " петлите ", където има едвам 9 мача. Очевидно Менди не е измежду любимците на Дидие Дешан, поради което остана зад борда на Мондиала. Вероятно сега Менди се чуди дали не трябваше да вземе образец от своя братовчед Едуард, който ще пази на вратата на Сенегал.

Н`Голо Канте (Франция)
Вечно усмихнатият завързак от центъра на терена имаше фундаментална роля за международната купа на Франция преди четири години, а към него се градеше и състава на Челси в последните сезони. За страдание контузия лиши Канте от присъединяване на този Мондиал, а мнозина дефинираха тази липса като най-сериозна въобще, породена от контузия в някой от 32-та отбора.



Пол Погба (Франция)
Друга огромна липса във френския състав ще е Пол Погба, а повода още веднъж е контузия. Разкъсван от рецензии поради представянето си в Манчестър Юнайтед, той постоянно е бил безпределно предан с екипа на Франция на огромен конгрес, а съгласно мнозина представянето му на Мондиала преди четири години е пикът в кариерата му. За страдание той няма да може да излезе по терените на Катар като настоящ международен първенец.

Тиаго (Испания)
Отсъствието на Тиаго Алкантара е следващото име, което повдигна въпроси към избора на Луис Енрике. Селекционерът на Испания отсвири всички рецензии с надменното умозаключение, че е най-хубавият народен селекционер, само че отписването на опитните в състава би могло да му изиграе неприятна смешка. Един от тях е Тиаго от Ливърпул.

Марко Ройс (Германия)
Историята на Марко Ройс е една от най-тъжните, само че и в същото време вдъхновяващи, що се отнася до несломимия му дух. Поредната травма ще го остави навън и от този огромен конгрес. Ако не бяха контузиите, останалият правилен на Борусия (Дортмунд) състезател евентуално щеше да е международен първенец, щеше да има и много повече мачове за Германия, само че ориста му е била такава, че всяко лято преди огромен конгрес, той непроменяемо влиза в лазарета, както се случи и в този момент.

Диого Жота (Португалия)
Друга извънредно разочароваща липса е тази на Диого Жота от Ливърпул, който поради контузия няма да може да вземе присъединяване на първия си Мондиал. Той трябваше да е индивидът, който да стряска всеки конкурент на " мореплавателите " паралелно до Кристиано Роналдо, само че фантазиите на нападателя бяха унищожени.

Роберто Фирмино (Бразилия)
Ливърпул като че ли се оказава отличник по подценени играчи, тъй като измежду тях се подрежда и Роберто Фирмино, който също няма да пътува за Катар. Селекционерът Тите реши, че няма място за нападателя в неговия отбор, отписвайки го изненадващо. Очевидно при съществуването на хора като Неймар, Винисиус, Родриго и Габриел Жезус, за Фирмино просто няма по какъв начин да се откри място на терена.

Тами Ейбрахам (Англия)
Импровизираният ни титулярен състав на неповиканите приключва с Тами Ейбрахам, който възроди кариерата си под управлението на Жозе Моуриньо в Рома, само че головата суша от последния месец очевидно накара Гарет Саутгейт да го пренебрегне. Отново решение, което не бе всеобщо утвърдено от медиите на Острова.

Резерви: Хесус Корона (Мексико), Начо (Испания), Фикайо Томори (Англия), Тимо Вернер (Германия), Айвън Тони (Англия), Филипе Коутиньо (Бразилия), Джейдън Санчо (Англия).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР