Световното население достигна 8 милиарда души. По данни на ООН

...
Световното население достигна 8 милиарда души. По данни на ООН
Коментари Харесай

Световното население достигна 8 милиарда души

Световното население доближи 8 милиарда души . По данни на Организация на обединените нации огромна част от прираста се дължи на разрастващите се народи в Африка, оповестява Асошиейтед прес.

Сред тях е Нигерия. През идващите три десетилетия се чака популацията на западноафриканската нация да нарасне още повече - от 216 милиона тази година до 375 милиона. Това ще направи Нигерия четвъртата по население страна в света след Индия, Китай и Съединени американски щати.

Крайъгълният камък на Деня на 8 милиарда на Организация на обединените нации във вторник е по-скоро алегоричен.

Възходящата наклонност заплашва да изостави още повече хора в разрастващите се страни, защото държавните управления се борят да обезпечат задоволително класни стаи и работни места за бързо възходящ брой младежи, а продоволствената неустановеност става още по-належащ проблем.

Нигерия е измежду осемте страни, за които съгласно Организация на обединените нации ще се регистрира повече от половината от повишаването на популацията в света сред в този момент и 2050 година - дружно със прилежащите африкански народи Конго, Етиопия и Танзания. Според отчета на Организация на обединените нации популацията в доста страни в Субсахарска Африка ще се удвои сред 2022 година и 2050 година, оказвайки спомагателен напън върху към този момент незадоволителните запаси и политиките, ориентирани към понижаване на бедността и неравенствата.

Прогнозира се, че популацията на света ще доближи към 8,5 милиарда през 2030 година, 9,7 милиарда през 2050 година и 10,4 милиарда през 2100 година

Други страни, допълващи листата с най-бързо възходящо население, са Египет, Пакистан, Филипините и Индия. Очаква се Индия да изпревари Китай като най-многобройната нация в света през идната година.

Нарастването на популацията също по този начин значи, че повече хора се борят за нищожни водни запаси и оставя повече фамилии изправени пред апетит, защото изменението на климата от ден на ден въздейства върху производството на култури в доста елементи на света.

Въпреки повишаването на популацията в някои страни, Организация на обединените нации оповестява, че се чака равнищата да спаднат с 1% или повече в 61 страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР