Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще постави грандиозен финал на Опера

...
Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще постави грандиозен финал на Опера
Коментари Харесай

Соня Йончева пее за първи път във Варна на 31 август

Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще сложи величествен край на Опера в Летния спектакъл – Варна 2023 на 31 август с репертоар от „ Норма “ на Белини, „ Тоска “ на Пучини и други емблематични фрагменти от най-красивите произведения в оперното изкуство. През август тя взе участие в два спектакъла на „ Тоска “ на Арена ди Верона.

Заедно със Соня Йончева във варненския Летен спектакъл ще пеят определените от самата нея сътрудници - мецосопраното Валентина Куцарова, басът Ивайло Джуров, баритонът Пламен Димитров и тенорът Милен Божков. Последните двама партнираха на същата сцена в средата на август в „ Тоска “ на изключителната Красимира Стоянова. Хора и оркестъра на Държавна опера Варна ще дирижира Кръстин Настев.

Ролята на Флория Тоска е обичана на Соня Йончева: „ Моята Тоска е жена, която свети с любовта и гения си, жена, която хората обожават, почитат и почитат. Бих сложила тази опера като модерна приказка с съвременна основна героиня. Ще я облека в прелестна рокля – черна, алена или златна, която да акцентира елегантността ѝ и да отразява вътрешната ѝ прелест. “

В осъществяване на Соня Йончева публиката ще чуе и божествената „ Casta diva “ от „ Норма “ на Белини. В програмата на концерта са включени фрагменти от „ Джоконда “ на А. Понкиели, „ Палячи “ на Леонкавало, „ Травиата “ на Верди и други

След концерта оперната дива ще показа книгата си „ 15 огледала “, в която споделя за 15 знакови функции в кариерата си, както и новия си албум „ Куртизанката “. ВИП билетите дават опция за още едно особено преживяване – персонална среща с подпис от Соня Йончева. Оперната церемония със Соня Йончева, отговарящ свършек на блестящото XIV издание на Опера в Летния спектакъл на Държавна опера Варна, безспорно е музикалната кулминационна точка на 2023-та в морската столица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР