Световноизвестният швейцарски кардиохирург проф. Тиери Карел извърши шест животоспасяващи операции

...
Световноизвестният швейцарски кардиохирург проф. Тиери Карел извърши шест животоспасяващи операции
Коментари Харесай

Световноизвестен кардиохирург направи 6 животоспасяващи операции в Плевен


Световноизвестният швейцарски кардиохирург проф. Тиери Карел извърши шест животоспасяващи интервенции взаимно с екипи на плевенската болница „ Сърце и Мозък “. В интервенциите са взели участие кардиохирурзите доцент Владимир Корновски и доктор Йордан Красналиев.

За последните 24 часа екипите са направили пет интервенции на митрални и аортни клапи, байпас интервенции и комбинирани кардиохирургични интервенции - всяка от тях със междинна дълготрайност сред 3 и 5 часа. По неотложност нощес е оперирана жена с белодробна емболия, препратена от друга болница. Няколко часа след интервенцията тя е с положителни индикатори на функционалностите на белия дроб и сърцето.

Проф. Карел означи, че болница „ Сърце и Мозък “ е на международно равнище, оперативните зали са оборудвани чудесно, а основаната организация на работа е безупречна. Той акцентира, че знанията и уменията на екипите са впечатляващи.

„ Това, което виждам тук в Плевен, доста се приближава до работата ми в Швейцария “, разяснява проф. Карел.

Д-р Красналиев акцентира, че за него е извънреден късмет да работи със експерт като проф. Карел и добави, че за него най-важна е била опцията в диалози с толкоз прочут кардиохирург да обмени опит.

Проф. Карел даде и своите препоръки по какъв начин да бъде непокътнато здравето на сърцето. Според него е значимо да се ограничи, в случай че не може изцяло да се спре тютюнопушенето, да има по-голяма физическа интензивност при хората и те да обръщат внимание на храненето, което да бъде рационално.

Специалистът е безапелационен, че никой човек не би трябвало да пропуща постоянните профилактични прегледи при своя персонален доктор.

Проф. Карел е в България по покана на Българския кардиологичен институт. Той има в практиката си над 12 000 хирургични интервенции и е измежду водещите експерти в международната кардиохирургия в последните десетилетия. Член е на борда на шефовете на Американската асоциация по торакална хирургия (2018-2021 г.), редактор на Европейското научно списание по кардиоторакална хирургия (2011-2021 г.).

В продължение на 25 години е част от управлението на водещи научни институции. Автор е на над 800 научни изявления. Носител e на премията " Леонардо да Винчи " за високи достижения в региона на преподаването и образованието към Европейското сдружение по кардиоторакална хирургия, „ Доктор хонорис идея ” на Фрайбургския университет. Участвал е в близо 50 филантропични задачи по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР