Световноизвестният графити артист Банкси насочи вниманието към мигрантската криза в

...
Световноизвестният графити артист Банкси насочи вниманието към мигрантската криза в
Коментари Харесай

Нови графити от Банкси! Този път насочени към мигрантската криза

Световноизвестният графити актьор Банкси насочи вниманието към мигрантската рецесия в Европа с последните си графити, изобразени в Париж, написа The New York Times.

Автентичността на рисунките е доказана от пиара на художника Джо Брукс.

ВСИЧКИ НОВИ ГРАФИТИ НА БАНКСИ НА ТЕМА МИГРАЦИЯТА В ЕВРОПА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Първата рисунка се появи предходната седмица на Световния ден на бежанеца наоколо до към този момент закрит мигрантски лагер в парижката столица. На нея малко чернокожо момиче рисува розов тапет по уличната стена , с цел да скрие черна свастика с него. В краката й лежат намачкано одеяло и плюшено мече, които загатват, че детето е бездомно.

Следващият графит се появи няколко дни по-късно и съставлява модифицирана версия на известната картина на Жак-Луи Дейвид , която изобразява Наполеон, пресичащ Алпите на кон.

Във разновидността на Банкси обаче наметалото на Наполеон е компактно увито към него, което е отпратка към въведената възбрана за забулване във Франция от 2010 година

Появата на графитите на Банкси съответствува с идната на 24 юни незабавна среща в Брюксел по въпроса с миграцията . Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложения в Брюксел Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

Държавите ще разискват нови ограничения за справяне с миграцията в Европа, както и построяването на лагери отвън територията на континента.

Единият от графитите на Банкси пък се появи наоколо до зала „ Батаклан”, в която по време на атентатите в Париж починаха 90 души. Рисунката изобразява жена с воал пред лицето, явно в печал.

Без протекцията на музей или изложба , творбите на Банкси биват застрашени от вандали, като творбата с бездомното момиче беше залято със синя багра.

Това не е първият път, в който Банкси употребява изкуството, с цел да изрази мнение по въпроса с миграцията.

През 2015 година той насочи вниманието към войната в Сирия, като нарисува портрет на Стив Джобс в бежански лагер в Кале, Франция.

Steve Jobs by Banksy, Calais, France #refugee #art pic.twitter.com/5i4mJfNaLT
— Leo Ruberto (@Leo_Ruberto) 26 юни 2018 година
Вижте още:

Нелепa неточност удостовери самоличността на Banksy

Меркел: Въпрос на живот и гибел

Мюнхен, а не Брюксел ще реши бъдещето на Европейски Съюз

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР