Световноизвестният фотограф Зунг Нинджа пристигна в Пловдив и изнесе 40-минутна

...
Световноизвестният фотограф Зунг Нинджа пристигна в Пловдив и изнесе 40-минутна
Коментари Харесай

Любимият фотограф на Тръмп се влюби в Пловдив СНИМКИ

Световноизвестният фотограф Зунг Нинджа дойде в Пловдив и изнесе 40-минутна лекция на студентите по снимка в АМТИИ от класа на Соня Станкова пред входа на Античния спектакъл.

Пред АМТИИ Зунг бе посрещнат от студентите от Китай по класическо пеене – Шу и Ли.



„ Това е 93-ата страна, която навестявам и съм доста впечатлен. Запознах се с един българин и като му споделих, че считам да пристигам в България ме посъветва: Непременно отиди в Пловдив!”, описа Зунг.

Той обича да открива красиви страни, които не са толкоз известни. Призна, че Париж и Барселона не го впечатляват, тъй като всеки знае всичко за тях.

„ Находката за фотографа са страни като България и Малайзия”, сподели Зунг Нинджа.



Той е от Малайзия и е роден в малко рибарско населено място. Баща му бил риболовец. Разказа по какъв начин улиците от детството му били заринати с пластмасови отпадъци и бедните деца като него ходели, ровели, събирали елементи от предмети и всеки майсторял своята неповторима играчка.

„ Това развиваше нашето въображение. Успехът да си прочут фотограф не е в това да завършиш добър университет или да си се занимавал от дете, а да си друг и да гледаш на света с нов поглед”, изясни Зунг.

Той има стотици оповестени фотоси в National Geographic. Списанието и малкия екран към него са снимали документален филм за малайзиеца.

Прозвището му Нинджа пристигнало от навика да работи с два фотоапарата по едно и също време.



Както снима с единия, скача встрани и още във въздуха го подменя с другия. Подобни щури придвижвания се смятат за неприемливи за професионалните фотографи. Зунг сподели стъпките на нинджа пред студентите от АМТИИ.

Зунг Нинджа сподели на студентите видео, което разказва странстванията му по света – до Южния и Северния полюс, до пустини и фешън дефилета в Париж или Барселона.



Зунг е създател на една от най-бойните фотоси на Тръмп. Снимка от thestar.com.my

Той е снимал президентите Клинтън, Буш и Тръмп, краля на Тайланд и Далай Лама. Доналд Тръмп признава, че той е обичаният му фотограф.

След Пловдив Зунг счита да посети Рилския манастир и Седемте рилски езера.

Зунг Хенг, както е същинското му име, следва 2 години инженерство в Малайзия и една в Съединените щати. Не приключва. Става фотограф поради рецесията през 2008 година.

„ Всяка вечер пътувах с дребен мотор 100 километра до близкия огромен град и правех фотоси в нощните заведения. Фотографът от локалния вестник го мързеше да прави това и ми плащаше за тази работа по 10 евро”, описа Зунг.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР