Световноизвестният авторитет по проблемите и уменията на общуването, Лилиан Глас

...
Световноизвестният авторитет по проблемите и уменията на общуването, Лилиан Глас
Коментари Харесай

Отровата на самовлюбения нарцистичен Аз ♥ Лилиан ГЛАС

Световноизвестният престиж по проблемите и уменията на общуването, Лилиан Глас и има ли противоотрова, когато си имаме работа с нарцистична личност, споделено от бестселъра й „ Отровните хора “ (изд. Сиела).

(Echo and Narcissus, 1903 by John William Waterhouse, Walker Art Gallery, Liverpool)

Самовлюбеният нарцистичен Аз схваща от дума единствено когато това, което му говорите, е обвързвано по някакъв метод с него самия, Ето за какво при хората от този вид най-ефективна е техниката на отрупване с обич и деликатност, защото повода за тяхната самовлюбеност и егоцентричност се крие във обстоятелството, че надълбоко в себе си те са уплашени, неуверени и прочувствено недоразвити човешки същества. 

Като знаете това, ще съумявате по-добре да ги разбирате, да сте по-чувствителни по отношение на техните потребности и по-способни да се справяте с тях. Те не се държат преднамерено егоистично, а просто са си такива, защото изцяло им липсва себеуважение. Самовлюбеният нарцистичен Аз е некадърен да даде нищо на другите, тъй като е едно окаяно, пусто човешко създание, което просто няма какво да даде. 

Ако присъщата на този вид човек егоцентричност ви изкара от самообладание, техниката за разтоварване от напрежението ще ви освободи от възприятието за изтощение и в същото време ще ви помогне да продължите да поддържате връзка със Самовлюбения нарцистичен Аз. 

Когато се почувствате засегнати от неговото егоистично и лишено от сърдечност по отношение на вашите потребности поведение, би трябвало да дадете външен израз на това, което ви изтезава, като си послужите с техниката на директния конфликт. Но го направете умерено и овладяно, защото в противоположен случай Самовлюбеният нарцистичен Аз просто няма да ви чуе. Ако тонът ви е обвинителен или хленчещ, той евентуално ще заеме отбранителна позиция, като или ще ви нападне словесно, или ще отхвърля обстоятелството, че се държи егоистично. Помнете, че егото на този вид хора е нежно като яйчена черупка. 

Ако Самовлюбеният нарцистичен Аз ви отделя време единствено когато на него му е комфортно, не обръща внимание какво му говорите и се интересува единствено и само от това, което го визира персонално, допустимо е да си зададете въпроса за какво въобще сте с този човек. Вероятно ще решите да го изключите изцяло от живота си. Повечето хора, които по-дълго време са имали взаимоотношения с някой Самовлюбен нарцистичен Аз, нормално в края на краищата прибягват до техниката на цялостното изключване, защото търпението им се е изчерпило. След като сте се разделили с този вид човек, може да употребявате освен техниката за прекъсване на затормозяващите мисли, само че и тази на хумора, като се концентрирайте върху глупостта на персона като Самовлюбения нарцистичен Аз.

От: „ Отровните хора “, Лилиан Глас, изд. Сиела
Картина: Echo and Narcissus, 1903 by John William Waterhouse, Walker Art Gallery, Liverpool; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР