Световноизвестният американски драматург Израел Хоровиц пристигна в България. Той ще

...
Световноизвестният американски драматург Израел Хоровиц пристигна в България. Той ще
Коментари Харесай

Авторът на Автора! Автора! с премиера в София

Световноизвестният американски драматург Израел Хоровиц дойде в България. Той ще участва на премиерата на " Моята скъпа лейди " в Народния спектакъл в неделя. Хоровиц ще почете и друго зрелище по негова пиеса - " Някъде в този живот ", а преди този момент ще раздава подписи.

Да бъдеш Израел Хоровиц - летвата от дълго време е вдигната високо със 70 пиеси, завладяли международната сцена. Първата се появява, когато е единствено на 17 години.
Израел Хоровиц, драматург: Пиша пиеси, тъй като нещо ме тормози в живота. А и не мога да върша друго. Взаимодействието сред театъра и живота е доста забавно. Животът се движи толкоз бързо, че става неясен. А магията на театъра е точно в това, че може да забави живота, тъй че хората да го схващат.
Киното го познава с историите му в " Автора! Автора " с Ал Пачино, " Съншайн " с Рейф Фанс, " Ню Йорк, Ню Йорк ". Самият той режисира кино версията на " Моята скъпа лейди " - с Кевин Клайн, Кристин Скот Томас и Маги Смит.

Виждам по какъв начин Холивуд се трансформира в нещо, което към този момент въобще не ме интересува. А филмите, които съм писал за Холивуд са дребни и съществени. Това, което най-вече ме тормози в киното, е че лишава толкоз доста време от написването, до появяването му на екрана. Понякога даже се запитвам - за какво съм го написал. А в театъра всичко е толкоз бързо.

" Моята скъпа лейди " се появява като любовно писмо към Франция. И продължение на тезата, че животът е договорка, приходите от която не покриват всички разноски ".

Хоровиц с неспокойствие чака да види българската версия със звездното трио Михаил Билалов, Емануела Шкодрева и Мария Стефанова, режисирани от Стилиян Петров. Преводът е на Харалампи Аничкин.

Следващата височина е новата му пиеса " Три седмици след Рая ", за събитията, които трансформират живота вечно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР