Световноизвестната сага Game of Thrones идва в България. Част от

...
Световноизвестната сага Game of Thrones идва в България. Част от
Коментари Харесай

Game of Thrones ще се снима в България?

Световноизвестната сага Game of Thrones идва в България. Част от фотосите на последния сезон от екранизацията на серията " Песен за огън и лед " по всяка възможност ще бъдат направени в родината ни. За това заяви в свое изявление артистът Пилоу Асбек, който играе Юрон Грейджой, изкачил се на трона на Железните острови след гибелта на по-големия си брат Бейлон (бащата на Теон и Яра).
" Предстои ни доста трогателен сезон, който ще е заслужен за край на сагата и който съм сигурен, че почитателите ще харесат. Снимките текат интензивно, снимаме на разнообразни местоположения, тъй като действието в последния сезон е доста динамично ", съобщи Асбек.
Попитан дали сериалът ще се снима на нови места, той разяснява, че има информация, че България е една от евентуалните дестинации.
" Чух нещо за България. Мисля, че в този момент изследват мястото, само че са го харесали доста за борбата сред армията на Денерис и нашия флот при Железните острови " , добавя артистът.
По неофициална информация става въпрос за нос Калиакра на Северното Черноморие, който ще стане част от Железните острови и сцена на идни конфликти, а фотосите са планувани за есента. Екип на продукцията към този момент е бил в България да огледа местоположението, само че занапред следва финалното решение да бъде взето.
Ако България бъде утвърдена, тя ще се причисли към няколкото основни местоположения, на които се снима сериалът. Основното му деяние се развива на фона на трагичните пейзажи на Северна Ирландия, където покрай Белфаст се намира прототипът на крепостта Уинтърфел.
Страната ни би била втората балканска дестинация за Game of Thrones след Хърватия. Старият град на Дубровник " влиза в ролята " на Кралския чертог, а решението продукцията да се снима в някогашната югославска република отприщи в последните години нечуван туристически интерес към Хърватия.
Подобен беше резултатът и за Исландия, където е ситуиран Вестерос – територията оттатък Вала. Напливът на туристи към дребната северна страна поради славата й на локация от сериала е толкоз огромен, че локалните към този момент стартират да недоволстват, защото броят на туристите неведнъж надвишава този на популацията на страната.
Game of Thrones е сериал, който следва историята на фентъзи епос поредицата " Песен за огън и лед ", вземайки името на първата книга, и дебютира на 17 април 2011 година. Сюжетът се развива на континентите Вестерос и Есос в края на лято, траяло десетилетие, и вплита няколко сюжетни линии. Първата следва членовете на няколко благороднически семейства в революция за Железния престол на Седемте кралства, втората касае възходящата опасност от идна зима и митичните същества на Севера, третата хроникира опитите на изгонената последна представителка на свалена династия да си възвърне трона. Сериалът изследва въпроси за обществената подчиненост, религията, лоялността, корупцията, гражданската война, закононарушенията и наказванията. Game of Thrones е героичен роман за изменничества, достойнство и битка за власт във Вестерос, където летата и зимите не престават с години, и само жаждата за власт е безконечна.
Новината, за жалост, към този момент е първоаприлска смешка. В страната ни фактически има чудесни места, които биха били заслужен фон за най-популярните международни филми и сериали, само че към този момент ориста на Джон Сноу, Денерис и Церсей ще продължи да се развива надалеч от българските крайбрежия. Но кой знае, някой ден можем да забележим дракони да прелитат над Черноморието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР