Световноизвестната компания LVMH Louis Vuitton Moët Hennessy, обединяваща някои от

...
Световноизвестната компания LVMH Louis Vuitton Moët Hennessy, обединяваща някои от
Коментари Харесай

Moët Hennessy и Авенди отбелязват Второ десетилетие на успешно партньорство

Световноизвестната компания LVMH Louis Vuitton Moët Hennessy, сплотяваща някои от най-емблематичните първокласни марки, продължава наличието на марките си на българския пазар в партньорство с Двете компании възобновиха съглашението си за съдействие за идващите 5 години.

Така Авенди продължава дългогодишната си сполучлива работа по маркетинга и дистрибуцията на марките от портфолиото на LVMH.

Компанията се грижи за дистрибуцията и маркетинга на шампанските Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Ruinart, Moët & Chandon, Krug, La Grand Dame; коняк Hennessy; водката Belvedere; уиски марките Glenmorangie и Ardbeg; и виновността от известните мазета Cloudy Bay и Terrazas.

Отскоро към това портфолио се прибавя и чисто новият артикул на Moët Hennessy – Chandon Garden Spritz, вълнуваща композиция от извънредно пенливо вино с битер ликьор от свежи портокали.

Партньорството сред Moët Hennessy и Авенди стартира преди 20 години с вноса на българския пазар на иконичните Dom Pérignon и Moët & Chandon и продължава до през днешния ден с последователното разгръщане на предлаганите артикули.

Тази 20-годишна обща история за доверие и триумфи може да бъде разказана по най-различни способи. Авенди ни предлага един от тях, с който отбелязва значимостта на положителните партньорски връзки във времена като днешните. Ето по какъв начин:

Повече от автограф

Доверието има потребност от храброст и обща посока, с цел да продължи да пораства – какъвто е казусът на партньорството сред Moët Hennessy и Авенди , част от ВМ Финанс Груп

Сътрудничество в името на одобряване на взаимните ползи. Такава е класическата, общодостъпна и евентуално общовалидна формулировка за бизнес партньорство. Но няма сполучливо съдействие, което може да бъде вместено в авансово заложени параметри, важащи за всички. Истината е, че в основата на сполучливото и одобрено във времето партньорство стоят резултатите – това, което си направил през вчерашния ден, се отразява на всеки диалог, който ще проведеш през днешния ден, и на всяко здрависване, което те чака на следващия ден.

Само че от време на време на следващия ден идва без нищо от това, което е било несъмнено през вчерашния ден. И тогава още веднъж резултатите съумяват да върнат стабилността и да подредят бизнес смисъла зад всичко, което една организация прави. В моменти като тези, в които целият свят живее от пролетта на 2020 година насам, изключително значимо за бизнес водачите се оказа освен техните компании да са устойчиви и постоянни, а да разполагат със също толкоз устойчиви и постоянни сътрудници. В този смисъл, препотвърждаването на едно бизнес партньорство в обстановка като сегашната, не е просто фиктивен акт на продължение на подписано във времето съглашение, а е контракт, с който се празнува извоюваното и затвърдено с годините доверие.

Тъкмо такова е партньорството на водещата компания в маркетинга и дистрибуцията на бързооборотни артикули Авенди, част от ВМ Финанс Груп , със международния водач в производството на висококачествени питиета Moët Hennessy. Двете компании дадоха висока оценка на взаимната си работа, подписвайки нов 5-годишен контракт, с който затвърдиха желанието си да продължат да работят като екип и като доверени съдружници в името на одобряването на марките от портфолиото на Moët Hennessy.

Да представяш на българския пазар марки като Dom Pérignon, Moët & Chandon, Hennessy или Veuve Clicquot не е по никакъв начин лесна задача поради голямата отговорност, традиция и труд, стоящи зад тях, само че и поради новаторството, творчеството и адаптивността на компанията, която ги сплотява. Екипът на Авенди вижда всичко това като вълнуващо и свястно професионално предизвикателство и стои решително и устойчиво до световноизвестния си сътрудник, споделяйки освен грижата за неговите марки, само че и философията му.

Нови подходи към това да си желан

„ Да имаш сътрудник като Moët Hennessy носи безчет благоприятни условия. Глобално LVMH е модернист, подбудител, основател на хрумвания и не се опасява от измененията. Смятам, че всяка компания, устояла на времето и провокациите, се е справила точно поради способността си да се приспособява към изменящата се динамична и конкурентна среда “, споделя бранд мениджърът за Moët Hennessy в Авенди – Лила Павлова. Тя е индивидът, познаващ до най-малкия подробност марките в портфолиото на Moët Hennessy. Работата ѝ обаче включва знание освен за продукта, само че и за потребителя – за неговите стремежи, показа, усет.

„ Развиваме марките от портфолио Moët Hennessy съгласно международните насоки и световни рекомендации, само че и съгласно потребностите на нашия пазар и потребител. Моята процедура демонстрира, че не всяка световна самодейност, може да донесе предстоящите изгоди за българския пазар. Тук Авенди като сътрудник може да оцени капацитета и да показа експертизата си “, споделя Лила. Грижата за марките на Moët Hennessy включва освен „ опазването “ на положителното име на марките, само че и развиването им на локалния пазар по най-подходящия за културата и средата метод с подготвеност да променяш играта, когато е належащо.

Повечето начинания и акции на Авенди, свързани с представянето на марките у нас, залагат таман на новаторството и на смелия метод към клиенти и сътрудници. Затова да вземем за пример в този момент Лила Павлова и екипът на компанията се пробват да основат нов тренд в потреблението на шампанско. Целта им е да разширят терена на категорията като я „ заведат “ с изключение на в нощните заведения, където тя обичайно участва, и в ресторант. Идеята е в България да се построи културата на „ шампанско на чаша “, както постоянно се предлага напитката в доста развити европейски страни.

Друг новаторски метод към представянето на пиво, всекидневно желано от потребителите у нас, каквото е уискито, е изборът на нова посока на връзка. Наситеността на пазара от най-различни марки уиски предложи и плътност от послания и “експертни ” отзиви, по тази причина Glenmorangie, марката под шапката на Moët Hennessy, измества фокуса към прекарването и към желанието на потребителя да опита нещо, в което се призпознава, с цел да може елементарно да отговори на въпроса „ Това харесва ли ми? “ И в случай че следва „ Да “, да няма нужда от спомагателни пояснения, а едно „ Просто е вкусно! “ да е задоволително.

В категория коняк Авенди също завърта гледната точка за да обърне и визиите. А те нормално са, че коняк се пие в зимните месеци по празниците. Това демонстрират и числата – към 30% от годишните продажби на Hennessy се осъществят в интервала ноември-декември. Но истината е, че не е належащо да се чака Коледа, с цел да си доставиш удоволствието от качествения коняк. По тази причина Авенди и Moët Hennessy си слагат амбициозната цел до 5 години марката Hennessy да излезе отвън рестриктивните мерки на категорията коняк. Тази смяна към този момент стартира с поредицата събития „ Oh So classic cocktails “ и продължава и през 2021 година, когато конякът ще излезе от стандартите, с цел да влезе в коктейлите и сърцата на ценителите като пиво, почтено за приятност през цялата година.

„ Зад всяка акция стои доста труд и непримиримост от страна на целия екип на Авенди – маркетинг и комерсиална мощ. Благодарение на комерсиалния екип съумяваме да осъществяваме и нареждаме марките на Moët Hennessy по най-хубавия метод “, уверена е Лила Павлова и всичко, което споделя, се удостоверява и от положителните резултати, отбелязвани от компанията. Самата тя има взор върху работата в Авенди освен като бранд управител на Moët Hennessy, защото е част от компанията към този момент няколко години. Всъщност Лила поема портфолиото на Moët Hennessy при започване на март 2020 година, когато затварят вратите на всички заведения и работата ѝ става на практика невъзможна. Как се справяш в такава обстановка, когато на теб се разчита да отговаряш и да развиваш марки, чието позициониране и комуникиране наподобява изцяло невероятно? „ Наложи се да приспособяваме цялата тактика, да се опитаме да променим и навиците на потребителите, които досега смятаха, че потреблението на шампанско се случва единствено в дискотека или клуб “, споделя Лила. И след това прибавя, че сложната обстановка ги е подтикнала да търсят нови пътеки за среща с евентуалните клиенти и на финала резултатите са се оказали доста по-добри от предстоящото.

Изкуството да си създаваш мотиви

„ Създадохме мотиви, които да споделят „ у дома “, позволихме на от ден на ден хора да се допрян до марките ни през електронната търговия и разнообразни off-trade интензивности “, изяснява Лила. Всичко това дава като резултат доста по-широка известност на марките измежду нова аудитория, надлежно нови фенове и нови благоприятни условия за развиване – и за Авенди, и за колегата им Moët Hennessy. Защото това също е част от сполучливото съдействие – да си убеден, че всяка стъпка напред за колегата ти е крачка в по-добра посока и за теб.

И въпреки актуалната обстановка да е предизвикателна за всички, вълнението в работата с сходни марки в никакъв случай не отсъства, както удостоверява и Лила. „ Най-голямо беше, когато в края на предходната година Moët Hennessy оповестиха България за един от няколкото тестови пазара в Европа за новата марка в портфолиото си – Chandon Garden Spritz “, споделя Лила. Сега тя е част от целия развой по въвеждането и позиционирането ѝ на пазара, което е измежду най-ценните моменти в работата ѝ, тъй като ѝ носи мотивация и заряд. А те могат да се поддържат единствено в среда, която „ гори “ с твоя огън, както споделя самата Лила. Заедно с това тя получава още познания, нови хоризонти и благоприятни условия за другарство с някои от огромните експерти в бързооборотния (FMCG) бранш, само че и нещо може би по-важно – ентусиазъм. Лила споделя за марките от повереното ѝ портфолио с откровеност и грижа, които издават едно – тя обича работата си, само че и работата ѝ е безпределно вълнуваща. И когато хора като Лила и екипа на Авенди дружно с компания като Moët Hennessy стоят от двете страни на едно бизнес партньорство, то е обречено на триумф, тъй като работата се трансформира в идея, а доверието е същинската разменна монета – не просто автограф в края на значим документ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР