Световно разпространеният навик на тютютопушенето е в запад. Само в

...
Световно разпространеният навик на тютютопушенето е в запад. Само в
Коментари Харесай

5 неща, които са смъртоносни като пушенето

Световно публикуваният табиет на тютютопушенето е в запад. Само в Съединени американски щати, от 42% пушачи през 1965 година са останали единствено 15% през 2015 година. Но има други рискови фактори, които заемат мястото на пушенето, които са не по-малко смъртоносни от него, въпреки и по изцяло разнообразни способи. Ето водещите пет от тях, съгласно статистиката:

Самотата

Самотата се трансформира в международна зараза, която може да бъде смъртоносна. Новите проучвания демонстрират, че самотата може да понижи продължителността на живота на страдащия с еквивалента на изпушването на 15 цигари дневно.

Уседналият метод на живот

Седенето по през целия ден усилва риска от развиването на разнообразни болести, в това число и ракови. И това важи без значение от обстоятелството, че хората отделят по час или даже два за подготовка денем. 

Недоспиването

Само в Съединени американски щати сред 50 и 70 милиона души имат сънно разстройство. То усилва риска от инфаркти и инсулти до равнища, сходни с повишението на същите опасности от тютюнопушенето.

Изкуственият загар

Оказва се, че солариумите и изкуствения загар предизвикват повече ракови болести от пушенето, което предизвиква подобен на белите дробове.

Лошото хранене

Храните, богати на захар и обработени вещества с високи наличие на наситени мазнини, излагат здравето на хората на съществени опасности, които от време на време надминават рисковете от алкохол, пушене, опиати и секс без защитни средства.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР