Световният №3 Григор Димитров си е поставил високи цели за

...
Световният №3 Григор Димитров си е поставил високи цели за
Коментари Харесай

Григор: Поставил съм си високи цели, началото винаги е много важно

Световният №3 Григор Димитров си е сложил високи цели за новия сезон. Българинът изпрати най-силната година в кариерата си досега, в която завоюва четири трофея (Бризбън, София, Синсинати и Лондон), игра край в Стокхолм и полуфинал на Откритото състезание на Австралия.

Първото тестване за него за сезон 2018 ще бъде шампионатът в Бризбън, където той е настоящият първенец. Жребият отреди негов първи противник там да бъде участващият с “уайлд кард” австралиец Джон Милман или квалификант. Най-добрият ни тенисист е лидер в схемата тази година и ще започва сиректно от втория кръг.

“Този триумф даде мощен подтик на годината ми, постоянно разчиташ на подобен старт. Затова положителното начало е толкоз важно”, съобщи Димитров след тегленето на жребия.

" Бях толкоз разчувствуван след края на финалния шампионат на АТР, че имах потребност да си умря по най-хубавия метод. Физически се усещах добре, само че душевен бях много отпаднал. Поставил съм си високи цели за идната година и желая да съм сигурен, че ще остана пределно съсредоточен и също толкоз разчувствуван за тренировките, колкото и за мачовете ми”, съобщи Гришо на конференцията преди старта на шампионата.

Missed out on the bumper #BrisbaneTENnis draws? We got you covered right here: https://t.co/StEe0TillX pic.twitter.com/7tGU6cdBVp
— #BrisbaneTennis (@BrisbaneTennis) 30 декември 2017 година
Негови съществени съперници в Бризбън ще бъдат Анди Мъри, Ник Кирьос и Милош Раонич, които също като него почиват в първия кръг. От четиримата Григор е единственият без здравословни проблеми. Попитан какво мисли за положението на Анди Мъри и хроничните му болежки, Димитров отговори:

“Не знам по какъв начин се усеща Анди. Но той не би опитал нещо, до момента в който не почувства, че е подготвен за игра. Той е един от тези първенци, които постоянно се борят и намират метод, тъй че ще бъде рисков.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР